Els 4 diputats del PDeCAT voten en contra de la llei per regular els lloguers

El partit creu que "no es defensa el petit propietari i perquè es produirà l’efecte de que hi haurà menys pisos de lloguer al mercat"

Els 4 diputats del PDeCAT integrats al grup parlamentari de JxCAT han votat en contra de la llei que regula els preus dels lloguers a Catalunya. Narcís Clarà, Marc Solsona, Lluís Font i Montserrat Macià han trencat la disciplina de vot, sense que això impliqui que la llei no s'hagi aprovat perquè té una majoria àmplia. En un comunicat enviat pel partit poca estona abans que el Parlament faci la votació, el PDeCAT argumenta el seu no amb el fet que "els poders públics d’un país han de vetllar perquè el dret a l’habitatge sigui de totes les persones, ja sigui protegint el dret a la propietat, estimulant la disponibilitat d’habitatge en règim de lloguer en un marc de garanties i estabilitat, així com implementant polítiques públiques efectives per afavorir l’accés al mateix, tant de persones joves com de les persones en situació de vulnerabilitat". En aquest sentiit, assenyala que els ciutadans han de tenir-hi accés a través de diverses vies, "evitant que fenòmens com l’especulació el limitin i alhora garantir-ne el dret a les persones en situació de vulnerabilitat". El Partit Demòcrata vota en contra del text de la llei i "ha decidit abstenir-se en la votació de les dues úniques esmenes transaccionades de les 8 presentades.  del grup de Junts per Catalunya perquè les considera insuficients". 

Per altra banda, el PDeCAT apunta que no pot estar d’acord en el text de la llei perquè "no es defensa el petit propietari i perquè es produirà l’efecte de que hi haurà menys pisos de lloguer al mercat en els propers anys com s’ha acreditat en d’altres experiències a nivell internacional". I finalment, creu que el problema de l'habitatge a Catalunya se soluciona "creant un parc d’habitatge públic a preus raonables, i realitzant una important inversió en aquesta matèria i així mateix incentivar que es faci des de les diferents institucions del país". 

 
 

Comentaris