El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Només un 3% dels espanyols creu que Catalunya és una nació
  • CA

Ni una nació. Així veuen a la resta de l’Estat Catalunya. Així es desprèn de la macroenquesta que ha fet el CEO a tot Espanya amb el títol “Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”, sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l’Estat. Un estudi que s’ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Burdó i el Director d’Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

De les xifres es desprèn que només un 3,3% dels enquestats defineixen Catalunya com una nació, i un 4,4 com un país. Una dada clamorosa per mostrar la distància sociopolítica entre catalans i ciutadans de la resta de l’Estat. Un 15,2% dels catalans considera Catalunya com una nació i un 33% un país; en canvi, si un 62,6% la defineix com a Autonomia, un terme que només escullen el 34,6% dels catalans. 

 

Curiosament, pel que fa el significat d’Espanya, el 49% dels espanyols ho considera el seu país i un 15,9% la seva nació. En canvi, a Catalunya, un 21,9% de la població ho defineix com un “Estat aliè, del qual el meu país no n’hauria de formar part”. Només un 9,8% dels ciutadans de Catalunya considera Espanya una nació i un 24 pelat que és un país.

Aquesta enquesta analitza la visió política entre els ciutadans espanyols i catalans així com de la resposta de l’Estat al procés. També es plantegen solucions polítiques per tal que siguin ponderades per la ciutadania. L’Enquesta s’enviarà a la Moncloa i a diferents think tanks i legacions internacionals. L’enquesta es va elaborar entre el 9 de setembre i 19 d’octubre i ha tingut un cost de 98.000 euros. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa