Només un 3% dels espanyols creu que Catalunya és una nació

Macroenquesta del CEO a tot l'Estat sobre la situació política

Ni una nació. Així veuen a la resta de l'Estat Catalunya. Així es desprèn de la macroenquesta que ha fet el CEO a tot Espanya amb el títol "Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019", sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l'Estat. Un estudi que s'ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Burdó i el Director d'Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

De les xifres es desprèn que només un 3,3% dels enquestats defineixen Catalunya com una nació, i un 4,4 com un país. Una dada clamorosa per mostrar la distància sociopolítica entre catalans i ciutadans de la resta de l'Estat. Un 15,2% dels catalans considera Catalunya com una nació i un 33% un país; en canvi, si un 62,6% la defineix com a Autonomia, un terme que només escullen el 34,6% dels catalans. 

 

 

Curiosament, pel que fa el significat d'Espanya, el 49% dels espanyols ho considera el seu país i un 15,9% la seva nació. En canvi, a Catalunya, un 21,9% de la població ho defineix com un "Estat aliè, del qual el meu país no n'hauria de formar part". Només un 9,8% dels ciutadans de Catalunya considera Espanya una nació i un 24 pelat que és un país.

Aquesta enquesta analitza la visió política entre els ciutadans espanyols i catalans així com de la resposta de l'Estat al procés. També es plantegen solucions polítiques per tal que siguin ponderades per la ciutadania. L'Enquesta s'enviarà a la Moncloa i a diferents think tanks i legacions internacionals. L'enquesta es va elaborar entre el 9 de setembre i 19 d'octubre i ha tingut un cost de 98.000 euros. 

 

 

Comentaris (22)
Fe es creer lo que no vemos Fa 22 dies
Cuestión de fe, sin duda.
Paletos Fa 22 dies
A ese nivel llega su incultura.
Ramon Fa 22 dies
Oferir la sortida covarda i mitgestintes de dir-ne "país", és com aquelles terceres opcions a la independència que figurava que imposaven, primer la turba ecopastanaga, després la Comuna Pudent i l'empresa de col·locació anomenada UDC. El quid era, aquí com arreu, independència sí o no. Com podíem ser majoria absoluta si dones terceres opcions? I en aquest cas, el quid és nació o regió. Posar-hi més opcions és conceptualment demencial i políticament burro i/o malintencionat.
Antoni Fa 22 dies
Els 50 % de catalans volem marxar d'Espanya cap a la República Catalana
Ramon Fa 22 dies
Simplificacions a banda, jo, com Jordi Pujol, crec que Herder i Renan no són antitètics. Herder i Renan tendeixen a confluir.
Ramon Fa 22 dies
Espanya és una nació d'acord amb Herder? Ni de conya, ni tan sols l'idioma compartim. Però ho pretenen, a còpia d'assimilar-nos. Ho és d'acord amb Renan? Ni de conya, intentes el plebiscit i t'engarjolen. Els catalans som una nació d'acord amb Herder? Treta l'anècdota renegada, òbviament que sí. I ho som d'acord amb Renan? Doncs darrerament ja menys que sempre perquè ens han colonitzat. Però ho pretenem, a còpia d'integrar-los.
Ramon Fa 22 dies
País també se n'hi diu a la subcomarca. País no vol dir res perquè pot voler-ho dir tot. El quid és si som nació, i per tant subjecte polític amb dret a l'autodeterminació, o regió d'una altra nació (en aquest cas, espanyola o francesa). Si amb tota la que està caient i en l'actual context mediàtic li dones al comú de la gent l'escapatòria de sortides mitgestintes que no ofenguin però tampoc comprometin, és clar, que molts s'hi agafaran. Si realment només un 15 per cent dels cat
Ramon Fa 22 dies
Quan les eleccions que van dur la màfia nuñista al poder en el Barça, un diari, MD?, va fer una enquesta als candidats. I una de les preguntes demanava que què era Catalunya al seu parer. Tots van respondre nació, llevat del capo d'aquella màfia que va recórrer al terme covard i mitgestintes "país", per no dir "regió" com el franquisme però tampoc nació com ho deia tot l'antifranquisme. A qui se li acut donar quatre opcions a quelcom que només n'admet dues, regió o nació? Doncs a a
Ramon Fa 22 dies
En Pere afirma que Catalunya existia abans que Espanya. Això caldria dir-ho d'una altra manera, crec jo. Catalunya existia abans que la pretensió nacional d'Espanya.
Ramon Fa 22 dies
Me'n faig creus, que un mitjà sobiranista agafi aquesta porqueria d'enquesta i en faci notícia que els catalans quintupliquem en percentatge els espanyols que tenen Catalunya per nació: ells en són el 3%, nosaltres el 15. Com es pot dir tan alegrement que només un de cada set catalans té Catalunya per nació i quedar-se, no ja tan ample, sinó cofoi i tot perquè la proporció és molt menor a Espanya? La notícia real hauria de ser la denúncia de la manipulació o estupidesa de la pregun
Ramon Fa 22 dies
Si la lluita catalana no és nacional o, millor encara, si no és identitària, llavors només pot ser pessetera. Bon argument per anar pel món reclamant el dret a l'autodeterminació, oh, i tant. I un argument infal·lible per fer independentista la terregada tavernària, segur. Ja prou que ho hem vist, per exemple, a Sant Vicenç dels Horts. Infal·lible, sobretot, si l'argument pesseter se sap defensar tan bé com ho va fer Junqueras davant Borrell. Què podia fallar, seguint els plans d'ERC
Ramon Fa 22 dies
O som nació o som regió. O som subjecte polític, el tot, o som la part d'una altra nació dita Espanya (i França). Aquesta, és la pregunta que cal fer. O nació, o regió. Ja prou complicat que resulta que nació es pugui entendre de dues formes distintes com perquè, a sobre, s'hi afegeixi "país", quan per país ens podem referir a qualsevol cosa i "autonomia" quan això és una obvietat administrativa que deriva de la definició anterior. Qui fa aquesta enquesta, ja dic, o bé és imbèc
Ramon Fa 22 dies
Dir CEO és dir ERC, per tant segur que és combinació d'estupidesa i perversitat. Així doncs, miserables, només un 15% dels catalans tenim Catalunya per nació, oi? Fins i tot les esquerres sucursalistes afirmen el contrari però vosaltres, desgraciats, res, vosaltres ja res de nació, menys encara d'identitat o de llengua, ara ja també res d'espoli, ara ja res d'independència ni tan sols pessetera, ara vinga xerrameca republicana espanyola i Free Junqueras en vistes a un tercer tripartit,
Vicenç Ramoneda Fa 22 dies
Només un 3% dels espanyols creu que Catalunya és una nació. La nació catalana lliure ja existia al 988 quant espanya ni existia. En canvi, a Catalunya, tothom sap que espanya mai ha sigut nació per més que ho repeteixin. Tot cas nació castellana.
Claravalls Fa 22 dies
I als catalans/es que collons ens importa l', opinió de turespain,que us bombin cavernícoles i miserables descerebrats. Adéu españistan sou la vergonya del món... l'únic país que té presos polítics,miserables feixistes,colla de demofòbics. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
SARA Fa 22 dies
Normal, el resto no tiene ni puñetera idea de lo que significa ser una nacion.
el cuñao del enterrador Fa 22 dies
tras muchas décadas en la españa profunda , recorrida en toda su extensión, capitales y pueblos,trabajando, viviendo , conversando, escuchando , como si fuera uno de ellos , llegas a la misma conclusión del enterrador.
enterrador Fa 22 dies
la españa profunda, sigue en el siglo XVIII.... para ellos Catalunya es una colonia, sin derechos , al igual que los esclavos de las plantaciones de algodón, donde el único idioma que entienden es la brutalidad y la violencia.
¡Mucho me parece...! Fa 22 dies
Deben ser los cuatro analfabetos históricos que no conocen la historia de la Corona de Aragón. Cataluña nunca fue una nación, siempre dependió de un ente superior. Y ta sólo hay dos formas de conseguir la independencia, de mutuo acuerdo (lo tenéis complicado) y por las armas, y en este segundo caso, habría que ganar (lo seguís teniendo complicado).
Historiador Fa 22 dies
Mucho me parece que a tu imperio español la historia lo ha puesto en su sitio y como se ha visto a lo largo de la misma ha perdido todas sus colonias o bien por el diálogo y más por la fuerza chaval!!
Ramon Fa 22 dies
El paio et diu que un 15 per cent dels catalans té Catalunya per nació i es queda tan ample.
image/svg+xml