El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
22 de juny: Referèndum per la República al centre de Madrid
  • CA

“Lavapies a Malasaña y desde Retiro a Plaza de España”. Aquesta serà la cartografia de Madrid que utilizarà la plataforma Madrid22j per instal·lar un centenar de meses electorals per la consulta popular sobre quina forma d’Estat prefereixen: o Monarquia o República. Una referèndum que se celebrarà el primer 22 de juny al centre de la capital de l’Estat, pocs dies després de la coronació de Felip VI i del primer aniversari d’una consulta d’aquesta mena a Vallecas.

 

Segons una de les portaveus de l’entitat, Elena Martínez, es tracta d’un moviment que defineixen com “l’alegria de la república”. De fet, és un cicle de consultes populars- com les que Catalunya va viure del 2009 al 2011 sobre la independència. “No ens ho van preguntar el 1978, ni al 2014 ni tampoc s’albira entre els seus plans que ho facin”, destaquen des de la plataforma.

 

Per això, ompliran Madrid d’urnes per paperetes amb una doble pregunta: “Vol vostè poder decidir la forma d’Estat? Si/NO i, en cas afirmatiu, Què decidiria? Monarquia o República?”. Els organitzadors esperen una mobilització que esperoni anar ampliant les consultes arreu de la comunitat de Madrid i d’altres ciutats de l’Estat. “Sabem que hi ha una alternativa a aquest règim”, asseguren per promocionar la participació en aquesta consulta.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa