El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 200 personalitats demanen que Espanya i Catalunya negociïn una sortida al conflicte
  • CA

Més de 200 presonalitats, entre acadèmics, periodistes o polítics donen suport a un manifest que reclama als governs català i espanyol que acordin una ronda de negociacions per tal “d’estudiar i pactar mesures que ajudin a encarrilar una sortida política” al conflicte agreujat entre l’Estat i Catalunya després de la publicació de la sentència del judici del procés. “Aquestes negociacions haurien de fer-se de bona fe i haurien de cercar una solució raonable que pugui satisfer mínimament els interessos de cadascuna de les parts”, assegura el text.

Entre els signants del manifest hi figuren personalitats de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol i internacionals com Noam Chomsky, Manuela Carmena, Iñaki Gabilondo, Toni Aira, Jordi Amat, Francesc-Marc Álvaro, Victòria Camps, Andreu Mas-Collell, Daniel Innerarity, Jaume Guillamet, Anthony Giddens o Javier Pérez Royo, entre molts d’altres.

Els signants reclamen que “tots els actors implicats en el conflicte, d’un costat i de l’altre, facin un esforç per tal de desescalar la tensió social” i deploren “profundament les accions violentes que hem vist aquests últims dies a Catalunya”. En aquest sentit, diuen que “cal aturar de seguida l’espiral de violència” a la vegada que exigeixen que “s’abandoni l’estratègia de judicialitzar un conflicte de naturalesa política”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa