20,2% de participació a la Barceloneta a la primera jornada de vot anticipat del 10A

La Barceloneta ha començat avui a recollir el vot anticipat i a partir de demà ja es podrà votar als deu districtes de la ciutat

El 20,2% del cens del barri de la Barceloneta s'ha pronunciat aquest diumenge sobre la independència de Catalunya, on ha començat el vot anticipat per la consulta del proper mes d'abril. A les dotze del matí, ja havia votat un 8% del cens, que ha crescut fins al 15% a les quatre de la tarda, segons han informat els organitzadors.

En aquesta prova pilot de la consulta del 10 d'abril, s'han distribuït 14 meses electorals al barri, on s'ha pogut votar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a la ciutat. Els vots d'avui seran comptabilitzats com a vots anticipats. A partir de demà ja es podrà en tots els punts distribuïts per tota la ciutat.

La plataforma Barcelona Decideix ha considerat que la xifra que s'ha aconseguit avui és "esperançadora, alliçonadora però no extrapol•lable". La valoren positivament, però no creuen que sigui aplicable a la que s'aconseguirà a tota Barcelona. Per la organització, la prova d'avui ha servit per extreure l'experiència necessària per a poder millorar pel proper abril. Avui, 325 voluntaris, la majoria veïns del barri, han vigilat les meses de vot. En total, han votat 3.607 ciutadans, dels quals 1.586 no estaven censats al barri. Sobre el cens de la Barceloneta, de 10.002 veïns, s'hi han registrat 2.021 vots.

Tot i ser una prova pilot la jornada ha tingut caire de dia electoral. El líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella i el fundador de Solidaritat per la Independència i futur diputat del Parlament, Joan Laporta, han coincidit aquest matí a l'hora de votar. Laporta, Alfons López Tena i Strubell ja han dipositat el seu vot a les urnes però Portabella encara no ho ha fet perquè vol fer-ho en la jornada oficial.

 
 

Comentaris