El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 18-O supera l’assistència del 3-O
  • CA

La vaga del 18-O ha superat la del 3-O en nombre d’assistents. Si bé el 2017 van ser 300.000 les persones que van sortir als carrers de Barcelona a condemnar la violència dels cossos policials espanyols contra els catalans que volien votar, aquest divendres han sortit als carrers de la capital catalana 525.000 persones a condemnar la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. Ambdues xifres són de la Guàrdia Urbana.

La manifestació ha estat convocada per la Intersindical-CSC i IAC amb motiu de la vaga general d’aquest divendres. Els participants han ocupat principalment el Passeig de Gràcia entre els Jardinets i la Gran Via, on s’hi ha instal·lat l’escenari on s’ha fet l’acte principal. Els organitzadors de la manifestació han xifrat l’assistència en 750.000 persones.

La capçalera de la manifestació ha portat el lema ‘Pels drets i les llibertats, vaga general’. La manifestació se celebra poques hores després que hagin arribat a Barcelona els participants a les Marxes de la Llibertat que ha organitzat l’ANC i Òmnium Cultural. La manifstació ha quedat desconvocada cap a quart de set de la tarda després de cantar l’himne dels Segadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa