El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
18 agents d’Informació del CNP per requisar adhesius, xapes, dos ordinadors i una troca de fil de l’ANC
  • CA

 

 

Poc a poc es va descobrint l’entramat de l’anomenada operació Copèrnico, el dispositiu policial que el ministeri de l’Interior espanyol va posar en marxar per intentar aturar, sense èxit, el referèndum de l’1 d’octubre. Un dels objectes de desig de la investigació per part de la policia fou l’Assemblea Nacional Catalana, que malgrat estar sotmesa a una estricta i àmplia vigilància policial secreta el balanç va molt magre.

 

Tot just la vigilància durant 3 dies de 16 agents d’Informació ordenada per l?inspector en cap i controlada per un altre inspector, només va servir per requisar a l’ANC petos, adhesius, banderoles i una troca de fil. I dos ordinadors que dues jutges de Barcelona van denegar a la policia investigar. Va arribar un moment que, fins i tot, els agents van ser descoberts i posteriorment fotografiats pels voluntaris de l’ANC.

 

Segons l’informe policial, al que ha tingut accès El Món, la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona, en “coordinació amb la Comissaria General d’Informació”, va posar en marxa un dispositiu de vigilància a la seu de l’ANC que es va allargar des de les deu de la nit del 19 fins el final del 21 de setembre i dirigit per l’Inspector en Cap de la Brigada i l’inspector, titulars dels carnets professionals 18.512 i 80.345, que van actuar d’instructor i secretari respectivament. 

 

Segons l’atestat del Cos Nacional de Policia, amb número 2198/2017, els agents d’Informació es van plantar d’incògnit davant la seu de l’ANC, al carrer Marina 315. La feina va consistir en identificar les persones i els vehicles que carregaven i descarregaven paquets i materials a la seu, fer-los un posterior seguiment, i si es donava el cas, aturar-los, registrar-los i requisar tot el material suposadament relacionat amb el referèndum que traginessin per constatar la relació de l’entitat amb l’organització del referèndum. Entre els investigats caminoners de conegudes empreses de transport com SEUR,  MRW o METEOR.

 

Els seguiments ni les incautacions van ser senzilles. De fet, en algun de les vigilàncies els agents admeten als seus superiors haver perdut algun dels seguits per les circumstàcies del trànsit.  Fins i tot, l’atestat recull que algun cop s’havien vist obligats a canviar de lloc els vehicles registrats davant “la concentración de curiosos en el lugar que se empiezan a aglomerar en las inmediaciones, profiriendo gritos en contra de los funcionarios actuantes”. 

 

Després del tot el dispositiu, la Brigada d’Informació va requisar en diverses intervencions dos ordinadors portàtils amb els seus carregadors i un ratolí, que les titulars dels Jutjats d’Instrucció 33 i 18 van denegar el bolcatge de la seva informació; xapes, adhesius i samarretes amb la serigrafia de “Sí a la República” o “Sí”; armilles ‘petos’ amb la inscripció voluntaris o blasons de coloraines amb la paraula “Sí”, pancartes i una troca de fil blanc.

 

 

18 agents

 

En aquest operatiu hi van participar els agents amb número de carnet professional, 96.031; 91.095; 95.806; 90.084; 81.064; 90.535; 100.652; 93.792; 117.487; 122.561; 88.279; 95.768; 117.973; 127.066;97.719; 87.068; així com els dos responsables de l’operatiu  l’Inspector en cap 18.521 i l’inspector 80.345.  Tot i el desplegament, els jutges responsables de la Instrucció del cas van denegar anar més enllà i resgitrar la seu perquè tot el material requisat no es podia relacionar amb l’organització del referèndum ni la seva “connivència amb el Govern per organitzar-lo“.

 

Un dels atestats policials amb la requisa de la bobina o troca de fil blanc
Un dels atestats policials amb la requisa de la bobina o troca de fil blanc | Quico Sallés

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa