110 municipis catalans ja s'han declarat "moralment exclosos" de la Constitució

D'aquests 110 municipis, nou són capitals de comarca, com Vic, Vilafranca del Penedès, Puigcerdà i Montblanc, entre d'altres

La Comissió del Centenari de l'"estelada", que aglutina polítics i intel·lectuals majoritàriament catalans, ha advertit  al Govern que hauria de "preocupar-se". Ho afirma pels 110 municipis de Catalunya que s'han declarat "moralment exclosos" de la Constitució després de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona contra la retallada de l'Estatut.

L'entitat ha recordat que d'aquests 110 municipis, nou són capitals de comarca, com Vic, Vilafranca del Penedès, Puigcerdà i Montblanc, entre d'altres. En un comunicat, l'associació ha expressat el seu desig que el nombre de consistoris "moralment exclosos" augmenti, i ha recordat que altres han iniciat tràmits per obrir un procés que aconsegueixi la independència Catalunya.

La Comissió del Centenari de l'"estelada" és una associació a la qual s'han adherit diferents personalitats, membres de partits polítics, professors d'universitat i entitats culturals, com Òmnium Cultural, el Museu d'Història de Catalunya i el Museu d'Arqueologia de Catalunya, entre d'altres.

 
 

Comentaris