¡Y dale con Rouco!

"Aquesta setmana comencen els relleus dins l'Església espanyola, però en les seves darreres hores no perden l'ocasió per continuar clavant missatges polítics i declaradament anticatalans als seus feligresos"

Jorge Margio Bergoglio és Papa des del 13 de març d'aquest any. I, des d'un primer moment, ha estat molt clar amb els temes més espinosos de l'Església: "No podem seguir insistint només en qüestions referents a l'avortament, el matrimoni homosexual o l'ús dels anticonceptius. És impossible. (…) Hem de trobar –va dir en una entrevista concedida a Antonio Spadano, el director de La Civiltá Cattolica– un nou equilibri, perquè d'una altra manera l'edifici moral de l'Església corre el perill de caure com un castell de cartes, de perdre frescor i el perfum de l'Evangeli". Fa un parell de mesos, durant una homilia a la Casa Santa Marta de Roma, el Papa Francesc va animar els catòlics a interessar-se per la política, però alhora també va convidar els membres de l'Església a no fer prevaldre l'obligació moral i religiosa davant l'anunci d'amor salvífic de Déu.

Des de la Conferencia Episcopal Española encara no s'han assabentat de la voluntat, radical, de canvi del papa Francesc. Aquesta setmana comencen els relleus dins l'Església espanyola, però en les seves darreres hores no perden l'ocasió per continuar clavant missatges polítics i declaradament anticatalans als seus feligresos. I no només a través de les tertúlies de 13TV, la seva televisió. Si fa unes setmanes, el fins ara secretari general i portaveu Juan Antonio Martínez Camino, etzibava frases de l'estil "la doctrina social de l'Església no reconeix el dret de secessió en països sobirans" o bé "no és moral ni admissible actuar contra la Constitució", després que una cinquantena d'entitats catòliques catalanes s'haguessin adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ara el cardenal Antonio María Rouco Varela també vol aprofitar els seus darrers mesos al capdavant de l'Església espanyola. En l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola d'ahir va mostrar la seva profunda "preocupació" per la "unitat d'Espanya, recomanant "respecte" a les "normes bàsiques de la convivència, com és la Constitució espanyola, per part dels qui duen a terme l'acció política". No és cap novetat que Rouco s'ompli la boca amb "responsabilitat moral". Ho ha fet ara, ho va fer en les darreres eleccions proposant als feligresos la orientació del seu vot… Si vol un canvi real, el Sant Pare té molta feina a fer dins l'església espanyola, enclaustrada en el passat i sense adornar-se'n, com sí ha fet Bergoglio, que "no es possible una ingerència espiritual en la vida personal, perquè Déu en la creació ens ha fet lliures". A l'Assemblea Plenària també hi havia el Nunci Apostòlic Renzo Fratini. Esperem que en prengui bona nota.


 
 

Comentaris