Xavier Crespo i ara què?

"L'alcalde va voler assabentar-se de qui era Andrei Petrov i quina solvència tenia el seu projecte, per la qual cosa va viatjar a Rússia convidat pel mateix Petrov per a solventar qualsevol dubte que pogués tenir"

L'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU Xavier Crespo no té cap compte bancari ni cap producte financer a Andorra; tampoc ha tingut ni té cap propietat al país veí segons han comunicat les autoritats pertinents (sis bancs, els quatre notaris d'Andorra i l'Arxiu General de Procuradors) a la demanda d'informació que va fer la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret que investiga un presumpte tracte de favor en la construcció d'un centre comercial a un empresari, Andrei Petrov, presumptament vinculat a la màfia russa.

Tampoc l'extinent d'alcalde d'urbanisme Josep Valls ni l'esposa de Crespo tenen ni han tingut cap bé a Andorra. La demanda de la jutgessa que instrueix el "cas Clotilde" ha sigut atesa per la policia que de resultes de la investigació ha conclòs que no hi ha cap rastre que els imputats tinguessin cap propietat al petit país dels Pirineus.

El "cas clotilde" es basa en les presumptes relacions de favor que els ex responsables polítics de l'Ajuntament de LLoret de Mar van obtenir de l'empresari rus Andrei Petrov quan aquest va invertir en un centre comercial situat en l'antiga plaça de toros de la localitat.

Així, després de no sé quantes tertúlies en les quals s'ha tractat Xavier Crespo i Josep Valls com a delinqüents (hi posaven presumpte, però no s'estaven de llençar-li a sobre tota mena d'improperis basant-se en què s'havia aprofitat del seu càrrec per lucrar-se) doncs després del descrèdit, de l'angúnia passada per ells i el seu entorn en veure's indefensos davant el devessall d'informacions dels que eren víctimes un dia sí i l'altre també, ara resulta que d'allò que la gran majoria d'opinadors donava per fet, el més calent és a l'aigüera.

Xavier Crespo sempre ha mantingut la mateixa versió: en un moment de crisi, especialment dura en el sector immobiliari de la Costa Brava, que algú volgués invertir en un edifici que s'anava degradant al mig del nucli urbà, va ser rebut com una bona notícia. Que faci un pas endavant l'alcalde que no ho hagués vist així.

Que de les suposades facilitats a l'empresari per a fer factible l'operació se'n derivés una aportació substanciosa respectivament als equips de futbol i hoquei local no hauria d'estranyar a ningú. A Girona mateix uns terrenys del consistori van ser cedits a una empresa privada per a l'edificació d'un gimnàs a canvi que construïssin també una biblioteca pel barri; la negociació la va dur a terme l'alcalde Nadal. No dic que no generés controvèrsia, que es pot criticar, però d'aquí a considerar-ho un frau i una acusació de complot amb la màfia n'hi va un tros.

I entrem en un altre apartat de la història, l'alcalde Crespo va voler assabentar-se de qui era Andrei Petrov i quina solvència tenia el seu projecte, per la qual cosa va viatjar a Rússia convidat pel mateix Petrov per a solventar qualsevol dubte que pogués tenir. Si algú de vostès coneix una mica la realitat russa (imagino que tants alcaldes on ciutadans d'aquest país han invertit molt n'estan al cas) sabrà que no és un estat de dret, que les relacions entre el poder i la propietat privada són d'un ordenament jurídic completament diferent al nostre i moltes vegades opac; un exemple: el propietari de la majoria de restaurants reconeguts de Moscou és el propi alcalde de la ciutat.

Amb tot això no vull pas dir que no s'hagi de tenir especial cura amb qui inverteix a casa nostra, però insisteixo, rebre les acusacions i la justícia paral·lela a la que ha estat sotmès l'ex alcalde de LLoret és una vergonya.

I ara què? doncs tot està en mans de la magistrada però de moment ni diners de màfies ni de cap mena, i sí uns ciutadans que han pagat un preu injustificable per una acusació que és falsa.

Qui restablirà l'honor, el patiment, fins i tot les oportunitats perdudes d'aquestes persones? ah! ningú, de fet sempre es va dir que eren presumptes.
 
 

Comentaris