Votaré Primàries, votaré Graupera

"Al meu futur batlle li demano que raoni amb criteri i que em proposi una idea de capital que també estigui disposada a enfrontar-se a Espanya per trencar-hi"

Culminar amb èxit el procés de trencament amb un estat de la UE requereix, com a primera premissa irrenunciable, posar-hi al capdavant els millors i els més disposats. I amb l’evidència del fracàs d’Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP per fer efectiva la fundació d’un estat català, caldrà cercar més enllà d’aquestes sigles els artífexs de la independència de la nació. Els tenim? I si és així, com trobar-los?

Indiscutiblement, el sistema de primàries dins el moviment independentista és l’única manera de poder garbellar entre la nostra gent a fi i efecte de poder fer surar els més capacitats. Si realment ho són o no, després caldrà que ho demostrin més enllà de les seves proclames i la teoria política que puguin exhibir. Va encertar-la en Jordi Graupera quan les va proposar per Barcelona amb motiu de les municipals de diumenge vinent. Però encara em mereix més confiança aquesta iniciativa quan el màxim responsable d’estendre-la per tot el país ha estat l’exalcalde d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis. Cal sempre recordar que ell fou el principal impulsor de la primera consulta sobre la independència el 2009, la qual va fer capgirar el paradigma polític del país. Tot va canviar a partir d’aquell moment.  És dels pocs que es pot presentar amb un èxit rotund sota el braç. 

Així doncs, com a veí de Barcelona, el meu vot serà per a en Jordi Graupera. Tot i que d’entrada vull deixar clar que no el conec personalment, i per tant aquest article no és el d’un amic que li fa propaganda. De fet, ni a la categoria de “saludat” arriba la meva relació amb ell. Ni em mou cap mena de simpatia especial cap a la seva persona, ni tampoc té gens d’importància que tots dos compartim l’ideal d’una Catalunya independent. Hi ha altres candidats a l’alcaldia del cap i casal que també diuen sentir el mateix, però mai els hi faria cap mena de confiança. Si li faig campanya aquí, és per racionalitat política, que és el mecanisme que contemplo a l’hora d’emetre el meu vot.

Dels candidats nominalment independentistes a l’alcaldia de Barcelona i amb representació parlamentària, el primer que cal destacar és que cap s’ha preparat res. Ernest Maragall o Elsa Artadi fa quatre dies ocupaven un càrrec al govern i la cap de llista de la CUP ha estat triada fa tres mesos amb criteris purament interns d’aquesta formació per acontentar a la seva pròpia parròquia. Podrien també ser candidats per Mataró, Tortosa o Puigcerdà

 

Per a ells, la capital de Catalunya és una peça més d’una estratègia partidista. En canvi, agradi o no, Graupera fa un any i mig que va decidir presentar batalla per optar a liderar el consistori del cap i casal. En conseqüència, s’ha preparat a fons per poder oferir una alternativa on les seves propostes van més enllà d’un pensament passat de rosca i farcit de tòpics tronats. Possiblement la seva faceta de docent  fa que afronti aquestes eleccions com un examen i demostra no haver estudiat només la nit abans. Té una idea clara de Barcelona que ha explicat a bastament per activa i per passiva durant els darrers mesos. Una bona garantia per certificar que tracta al votant com a adult.

És clar que algunes veus li critiquen una suposada supèrbia intel·lectual. Molt bé. Almenys vol dir que pensa. Una facultat que podem posar en dubte en segons quins candidats quan veiem els vídeos poca-soltes d’Ada Colau (en espanyol, és clar) o les imatges d’Ernest Maragall – Force One fent el mec en moto. Personalment, al meu futur batlle li demano que raoni amb criteri i que em proposi una idea de capital que també estigui disposada a enfrontar-se a Espanya per trencar-hi. Graupera diu que ho vol fer. Aquí doncs té el meu vot. Però si mai es fa enrere, tindrà en mi al més crític dels seus... exvotants.

 

Comentaris (16)
Marta Fa 8 mesos
Efectivament,Graupera ha demostrat un coneixement excel.lent de cadascun dels barris de Barcelona,i un programa que a la vista està treballat de fa temps,per a ell serà el méu vot amb molt de gust.Molta sort Jordi Graupera
Jordi Fa 8 mesos
Vota, vota Graupera!. el filosof.
Be Fa 8 mesos
Estic veient que els partits son tant dogmatics com les religions, si et mous no surts a la foto, Graupera ha fet primaries, jo em podia presentar si hagues volgut, que ho pot fer malament? si però no pitjor que un vulgar partit, la estrategia de l'independentisme ha de ser la unitat, per sobre de voluntats venudes al millor postor o dogmes inconfessables envoltats amb happyflowerismes inutils per la nostra llibertat.
A groc, Forcadell era ER i dingú deia piu Fa 8 mesos
No enganyes a dingu
Un no cal que sigui tranversal( un altre nom per nini) un defensa el projecte en el que creu i la gent ja decidirà si el vota o no. Fa 8 mesos
Es com si ets fas un entrepà i tothom vol que hi posis alguna cosa que agradi a tothom. Cada u s’ha de fer el seu entrepa i ja veuran el demes si els agrada o no. Quin entrepa oferiu els demes que no sigui vella politica i repartiment de carrecs?
Andreu Fa 8 mesos
Segons una enquesta publicada fa uns dies en aquest mateix diari: PP: 6,74% -> 3 regidors. CUP + Graupera: 6,86% -> 0 regidors. Els catalans som imbècils.
PERE Fa 8 mesos
BARCELONA NO SERA GIRONA , JAUME COLLBONI .
Dividir, llençar, teoritzar? Fa 8 mesos
Que no estan prou dividits sense en Graupera? Qui m'assegura que com més regidors independentistes hi hagi serem més lliures? Organitzar preimàries no és una gestió? Qui et diu que la seva teoria no és realitzable i la dels altres sí?
happy Fa 8 mesos
És exactament del teu perfil.
Jo també votare Graupera per la transparencia de la seva candidatura i perqu te un pla racional per Barcelona i no es només emocional. Fa 8 mesos
Ha set escollit per la gent del carrer. I vol retre contes de la seva gestió, no carta blanca perqe facin el que vulguin amb el nostre vot com els altres partits. Cansada de poltroneros.
Lion Fa 8 mesos
Jo també votaré Graupera.
kiko Fa 8 mesos
Que fara Graupera que no facin ja ERC, CUP o JxCat? Absolutament res de nou a banda de montarse el seu propi txiringuito com fan tots, en Graupera no representa la unitat que es el que l ANC volia, en Graupera representa mes divisio i mes embolics.
Angelblau Fa 8 mesos
Per Groc, com a membre actiu de la ANC, en Graupera no es pas el candidat de l'Assemblea. Estàs equivocat o vols fotre merder.
Groc Fa 8 mesos
No bull merde. Les coses per el seu nom . L'ANC sempre partidista amb una direccio, començant per Juns xSi (Mas) etc etc.
Josep Fa 8 mesos
Ho hi estic d'acord. El meu raonament per a votar en Graupera és molt semblant. D'altra banda, n'estic una mica fart que els polítics en general ens tractin com enzes.
Fotre Fa 8 mesos
El Tió Blablabla ataca de nou.
Opció per dividir el vot independentista. Fa 8 mesos
Una bona manera de llençar vots independentistes. i d'aconseguir menys regidors. I tot per creure que algú que fa un discurs purament teòric, que no ha demostrat cap gestió real, és millor que les altres opcions.
Groc Fa 8 mesos
Graupera, candidat de l'ANC ,tranversal?