Vol vostè que el FCB renovi Messi?

"Si la junta directiva realment es creu que vol tenir en compte l'opinió dels socis sobre les decisions importants, hauria de considerar sotmetre a votació si cal o no cal renovar el jugador argentí"

Si el Barça creu en el dret a decidir, hauria de canviar la pregunta de la consulta del dia 5 o, com a mínim, afegir-ne una de nova a les que ja té previstes: "Vol vostè que el FCB renovi Messi?" La junta del club ha cregut oportú i democràtic sotmetre a consideració dels seus socis decidir si es reforma el Camp Nou, el Palau Blaugrana i el Miniestadi. Amb bon criteri, la cúpula directiva pensa que és una decisió prou important com per prendre-la tots sols d'esquenes al seu sustentacle, que a diferència d'altres empreses no és una suma d'accionistes sinó una nombrosa base de milers de socis.

Primer Sandro Rosell i ara Josep Maria Bartomeu, així com la resta de directius, havien entès que una mesura que hipoteca tant el futur del Barça no es pot prendre des d'una atalaia. És més, tenint en compte els temps que corren i que al segle XXI les decisions importants es prenen com més col·legiades millor, el Barça s'havia apuntat un gol (perdó) en modernitat. Quan el club va passar del camp de Travessera de les Corts a l'actual Camp Nou l'executiva d'aleshores ho va decidir unilateralment. Eren altres temps i ara s'entén que fos així, de la mateixa manera que ara s'entén que se sotmeti aquest procés a la voluntat dels socis.

Fins aquí molt bé. Però la construcció d'un nou estadi i els costos que això tindrà és tant important com la preservació o no de Messi. Si la junta directiva realment es creu que vol tenir en compte l'opinió dels socis sobre les decisions importants, hauria de considerar sotmetre a votació si cal o no cal renovar Messi. Perquè per la reforma de l'Espai Barça cal sentir els socis i per la renovació del jugador argentí no? Què passa, que per aquesta decisió la junta sí que està capacitada per actuar en solitari? I si, Déu no ho vulgui, decideixen vendre'l Al-Manchester City de torn? O pitjor encara: i si el venen i després veuen que s'han equivocat? Per estalviar-nos errors, seria millor sotmetre-ho a votació i almenys –cosa que dubto- l'errada seria col·lectiva i no només d'un selecte grup d'empresaris que guien els destins del club. Perquè segurament cadascun dels socis té una opinió feta sobre si cal o no cal mantenir Messi (i fins i tot m'atreviria a pronosticar què en pensa la majoria).

No m'agradaria pensar que per una reforma multimilionària cal escoltar tothom mentre que per un traspàs no menys multimilionari no és necessari. I encara m'agradaria pensar menys que les dues operacions estan íntimament lligades, és a dir, que es ven Messi per poder pagar la operació immobiliària. La construcció d'un nou Camp Nou marcaria una nova fase en la història del club, però la venda de Messi repercutiria directament en el futur esportiu més immediat de l'equip, però també en l'estat anímic del culer. Perquè Messi no és només un davanter. És un símbol i la seva carrera esportiva és blaugrana, de cap a peus (perdó II). De principi a final, del tovalló a penjar les botes, de golejador a ànima. Messi és tant del Barça com el Gol Nord de l'estadi. I per aquí no valen declaracions unilaterals, cal que el soci hi pugui dir la seva abans de tirar-lo a terra. Una venda seria imperdonable: passarien molts anys abans no s'oblidés, els mateixos anys abans que un altre jugador faci un hat-trick al Bernabéu fent-se un petó a l'escut.

 
 

Comentaris