Veurem la vergonya per la tele

"Va ser una mobilització radicalment pacífica en la qual els principals líders polítics i cívics van aplicar-hi un criteri de no violència estricta"

... i en acabar la projecció del documental, Susanna Barreda i Txell Bonet es van abraçar. Mediapro ha recompost un trencaclosques de videos casolans i imatges de tota mena de procedència -incloses algunes de les que van enregistrar els professionals d'aquest diari- que deixen veure, amb claredat, com es va desenvolupar la jornada del passat 20 de setembre. El documental és cronològic i es basa, en gran part, en el so ambient dels mateixos protagonistes, del que deien i pensaven en aquells moments de mobilització social i confusió informativa.

 

El que veuran els espectadors de TV3 aquest dijous, a les deu de la nit, és el mateix, essencialment, que recorden les desenes de milers de persones que es van mobilitzar aquell dia i les dotzenes de periodistes que ens hi vam acostar per informar. Va ser una mobilització radicalment pacífica en la qual els principals líders polítics i cívics van aplicar-hi un criteri de no violència estricta. I no només a l'escenari de Rambla Catalunya sinó, també, en un indret molt més difícil, com va ser la seu nacional de la CUP, rodejada i assetjada, arbitràriament, per la policia espanyola. Sense ordre judicial ni la més mínima decència democràtica.

 

 

El documental demostra el que ja sabem; que els informes de la Guàrdia Civil són un muntatge i que la instrucció del jutge Llarena és la venjança d'una justícia extremista. Però que siguin immunes a la veritat no els ha d'estalviar la vergonya de l'exposició pública.

 

Comentaris