Milers de persones han sortit als carrers de Barcelona aquest dijous en una protesta unitària que reivindica solucions en diferents àmbits fonamentals, que afecten a la ciutadania en general: la sanitat, l’ensenyament i la seguretat pública. El pols dels metges amb el Govern es mantenia des de dilluns i s’ha desconvocat la vaga després de l’acord al qual han aconseguit arribar els negociadors. En l’intent d’aproximar posicions, Salut ja va anunciar una injecció econòmica d’uns 100 milions d’euros per tal de millorar la situació del sistema sanitari.

 

Com han apuntat responsables del Govern la situació crítica en aquest àmbit, com en la majoria, no es pot deslligar de la manca de recursos. Un fet que és conseqüència de la falta d’injecció econòmica estatal a Catalunya. Malgrat tot el Govern es veu obligat a gestionar els serveis públics jugant amb els recursos disponibles de la millor manera possible, mirant de garantir els drets de tothom, i no pot defugir la recerca de la millor opció per sortir-ne en el menor espai de temps possible.

 

Ara bé, també és cert que al Govern no se li poden demanar solucions màgiques i exprés a situacions complexes i la pressió ciutadana també ha de exercir-se, al mateix temps, sobre el govern espanyol. Aquest també té responsabilitats en la situació precària dels serveis públics com denuncien els principals afectats.

 

L’estrangulament de les finances catalanes requereix que el Govern actuï amb la màxima intel·ligència i també que faci tots els esforços per explicar a la ciutadania quines son les arrels del problema sense donar la impressió que pretengui defugir les responsabilitats pròpies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa