El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Unus pro omnibus, omnes pro uno
  • CA

Un any en presó preventiva. Vint dies de vaga de fam i accions per denunciar que el TC impedeix el dret a accedir a la justícia internacional bloquejant els recursos d’empara. Un judici que de si es fa amb els 9 processats presos i al TS, que es farà amb els 9 presos i al TS, vulnerarà a més el principi d’igualtat davant de la llei, el dret a la doble instància penal i tots els drets inherents a la dignitat dels presos polítics.

 

Un tribunal incompetent, una instrucció plena d'”errors”, una acusació de la fiscalia parcial i allunyada de la realitat i de la literalitat del codi penal tindran al davant uns acusats que assenyalaran totes les mancances i fal·làcies de la causa i que reivindicaran el dret a fer política.

 

Quan la proposta i el debat polític, l’exercici del dret a l’autodeterminació, la mobilització ciutadana i la llibertat d’expressió no són drets fonamentals a preservar, sinó objectes a reprimir penalment, les elits dels poders espanyols (“todos para uno y uno para todos”) han raspat tant que toquen l’os del que diuen que és una democràcia liberal. Amb l’os a la vista, posem-ho en evidència, posem-los en evidència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa