Unitat contra l'unionisme

"La candidatura de Manuel Valls a l'alcaldia de Barcelona internacionalitza les municipals i les converteix en un plebiscit sobre el suport a la independència entre els barcelonins"

Manuel Valls posa els peus a Barcelona, i ho fa amb contundència. Generant unes altes expectatives, però també amb la consciència de ser un bon candidat. I l'independentisme faria bé de ser-ne conscient. La candidatura de l'exprimer ministre francès introdueix un factor especialment rellevant i inusual: la internacionalització de les eleccions municipals a Barcelona que, a més, en aquesta ocasió seran llegides també com un plebiscit sobre el suport a la independència de Catalunya entre els ciutadans de la capital catalana.

 

Valls és un candidat perillós. Ho és per la seva vessant d'home d'estat, i per tot el que això suposa. De sobte, els mitjans internacionals han passat a interessar-se per qui serà l'alcalde o alcaldessa de Barcelona. L'exprimer ministre francès ha aconseguit posar el focus sobre la seva persona i sobre les municipals a la capital catalana. Ben jugat per part seva. Valls ja ha començat la cursa cap a l'alcaldia de Barcelona, i no sembla tenir la intenció d'aturar-se.

 

 

L'independentisme no pot permetre's una victòria de Manuel Valls a Barcelona. I davant d'una candidatura potent -com ho és la de l'exprimer ministre francès- la millor de les opcions és una llista unitària independentista. En aquests moments, aquesta sembla una opció poc probable, però encara hi ha temps. Calen esforços i renúncies per evitar que Valls es faci amb l'alcaldia de Barcelona.

 

Comentaris