La República Catalana ha entrat en la història condensant la il·lusió de la major part de la societat catalana. Costarà defensar-la, evidentment, però el primer símptoma de la feblesa de Madrid és que Mariano Rajoy ha convocat -segons la seva legalitat- unes eleccions catalanes el primer dia que li permet la Llei Electoral. És a dir, Madrid no té cap confiança en poder aplicar l’article 155 de forma efectiva i, a més, intenta esquivar la majoria independentista -legítima- que hi ha al Parlament de Catalunya.

 

Mariano Rajoy i les elits de Madrid intentaran fer por, amb tota la capacitat d’intimidació del seu estat, als que ja són ciutadans d’una República políticament radiant, plena de futur i il·lusió. I ho faran des de la imposició tenebrosa de la força. Ho tenen francament complicat perquè tampoc no tenen temps, Europa els ha donat suport per arreglar la crisi amb eficàcia i rapidesa, no pas per enquistar un conflicte que afecta directament l’estabilitat de la Unió Europea.

 

La partida serà llarga, però el suport popular del què disposen la República i l’article 155 és de proporcions incomparables. Els passa sempre als imperis, arriba un dia que són incapaços de derrotar un poble.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa