El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Un viaje de diez metros’: Hällstrom torna a la cuina
  • CA

En aquesta ocasió ho fa traslladant a la gran pantalla el best-seller del periodista i escriptor nord-americà –d’origen portuguès– Richard C. Morais. La història ha sigut adaptada a guió cinematogràfic per Steven Knight, responsable del llibret de, entre altres,Promesas del Este.

La història es construeix al voltant de l’enfrontament entre dos restaurants que, separats per tan sols deu metres de distància, competeixen en una pintoresca i elegant localitat del sud de França. Un d’ells, amb una estrella Michelin i especialitzat en alta cuina clàssica francesa, és regentat per una estirada chef. L’altre és conduït per una família recentment arribada de l’Índia que ofereix menjar casolà hindú molt més econòmic.

Els fogons, l’amor i la família conviuen en una comèdia culinària i romàntica molt lleugera que parla de xocs culturals i que aposta per la diversitat i la multiculturalitat. Benintencionada però excessivament amable i ensucrada, Un viaje de diez metros segueix allunyant el seu director del poc convencionalisme que caracteritzà les seves primeres pel·lícules. Tot i que el seu poder visual i el seu habitual encant estètic segueixen presents, no trobem cap traça de la seva peculiar mirada ni del seu esperit crític. Al contrari, un embafador to moralista recorre cada minut. Ni tan sols el talent evident i habitual de la gran Helen Mirren és aprofitat per poder tocar indrets més profunds.

Un viaje de diez metros
Títol original: The Hundred-Foot Journey
USA, 2014.
Direcció: Lasse Hallström
Guió: Steven Knight (basat en la novel·la de Richard C. Morais)
Actors: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon.
Durada: 122 minuts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa