Un testimoni situa Driss Oukabir a la casa d'Alcanar on els terroristes fabricaven els explosius

El jove que va llogar la furgoneta per atemptar a la Rambla havia negat fins ara cap vinculació amb la cèl·lula

 

Un testimoni protegit ha situat un dels processats pels atemptats de Barcelona i Cambrils, Driss Oukabir, a la casa d'Alcanar on els terroristes fabricaven explosius. Es tracta d'un veí que vivia a prop de la casa i que, fins i tot, ha reconegut que es saludava amb un "hola i adeu" amb el terrorista. Fins ara, Oukabir havia reconegut només haver llogat la furgoneta amb la que Younes Abouyaaqoub va atropellar desenes de persones a la Rambla de Barcelona el 17 d'agost però havia negat qualsevol altra implicació amb la cèl·lula terrorista. Ara, aquest testimoni el situa just a la casa des d'on els joves preparaven l'acció i que va volar pels aires mentre manipulaven explosius. També ha reconegut fotogràficament Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta. Aquest dilluns també declara com a testimoni protegit davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu un cambrer d'un bar de Tona (Osona) que reconeix que el dia abans de l'atemptat va veure Abouyaaqoub i Oukabir.

 

El primer dels testimonis és un veí proper a la casa d'Alcanar on van morir l'imam de Ripoll (suposat cervell de la cèl·lula) i un altre jove. Ha reconegut veure a Oukabir i Abouyaaqoub dins la casa i, fins i tot, haver-se saludat amb el primer dies abans dels atemptats. Driss Oukabir està en presó preventiva des del 22 d'agost i Younes Abouyaaqoub va ser abatut pels Mossos d'Esquadra el dia abans a Subirats.  Un advocat de l'acusació popular, Antonio Guerrero, afirma que és important el testimoni protegit perquè situa Oukabir a Alcanar i que contradiu el que havia sostingut fins ara. L'altre testimoni és un cambrer d'un bar de Tona (Osona) que també hauria vist tots dos el dia abans dels atemptats. Ha relatat davant del jutge Andreu que van entrar a l'establiment molt nerviosos, suats i que es van situat apartats de la resta de la gent. Quan el cambrer s'acostava, a més, evitaven el contacte visual amb ell

 

  

  

Segons ha explicat, qui portava la veu cantant a la conversa era Driss Oukabir i ha reconegut que li va cridar l'atenció la seva actitud. Segons ha explicat l'advocat que representa les víctimes estrangeres, Ignasi Fuster, va arribar a pensar que volien atracar al bar. Quan la policia va distribuir fotografies de les cares dels terroristes, va trucar l'112 per dir que els havia vist al bar el dia abans dels atemptats. Aquest testimoni ja havia relatat aquesta mateixa versió davant els Mossos d'Esquadra. També ha explicat que tota l'estona estaven atents al pàrquing i que va veure que arribaven amb un vehicle blanc, tot i que no ha pogut reconèixer ni la matrícula ni si portava algun logotip. Tanmateix, el lletrat de l'acusació popular, Antonio Guerrero, creu que es podria tractar de la mateixa furgoneta que havien llogat per cometre l'atropellament de La Rambla. 
 

Comentaris