Un resultat incòmode

"L'innegable èxit pràctic i la seva contrastada fiabilitat en la majoria de casos les enquestes no evita l'ús barroer que alguns en fan"

Hi ha confusions que generen titulars i titulars que provoquen confusió. En el primer cas, l'errada esdevé perdonable, sempre i quan les conseqüències no siguin devastadores i s'entoni ràpidament el mea culpa. En el segon cas, si no tens la sort de tenir el gat d'en Francesc Canosa, no entens res i la confusió aclapara les masses. Si la notícia prové d'una enquesta política, la desconfiança omple tots els racons. I ràpidament acabes pensant el que deia Sòcrates, que les aparences enganyen.

El Centre d'Estudis i Opinió (CEO) va publicar el passat 30 de juliol la tercera onada del baròmetre d'opinió pública. La intenció de vot directa a les eleccions catalanes era: CiU (25,3%), PSC (14,2%), ERC (6%), PP (3,8%) I ICV-EUiA (5,6%). Fins aquí, res de nou respecte el que ja venien indicant la resta d'enquestes. Després de mirar els resultats, entro a El Periódico i llegeixo: "CiU guanya el PSC a les autonòmiques i, per primera vegada, també a les generals". A cop d'ull, la notícia em sorprèn i decideixo piular-la al twitter.

El meu cofoisme, però, es trenca ràpidament. "És mentida!", em diu un. "No et deixis enganyar", m'assegura l'altra. Sorprès, em descarrego i em llegeixo

 
 

Comentaris