Un peix per a Iceta

"Més enllà de castigar els mitjans de comunicació públics i incrementar el castellà a les escoles, PP i Ciutadans es limiten a dibuixar una comunitat autònoma obedient"

S'ha acabat la campanya i l'unionisme continua essent incapaç d'oferir cap projecte per a una Catalunya espanyola. Més enllà de castigar els mitjans de comunicació públics i incrementar el castellà a les escoles, PP i Ciutadans es limiten a dibuixar una comunitat autònoma obedient, sense més horitzó que acceptar els designis que vagin arribant des de Madrid. Curiosament, ni tan sols prometen un tracte privilegiat amb el govern amic de Madrid, que és el que sempre fan els líders autonòmics en campanya. Des de l'òptica madrilenya, Albiol o Arrimadas ni tan sols arriben a barons regionals.

 

Des de l'unionisme, Miquel Iceta és l'únic que ha fet alguna proposta autònoma. Hàbilment, ha proposat uns indults que podrien contribuir a rebaixar el to d'uns partits independentistes que tenen la necessitat imperiosa de normalitzar les vides dels seus represaliats. Iceta, a més, ha plantejat -en cas de ser president- una negociació amb Rajoy amb un límit temporal de dos anys, donant per suposat que fins i tot al PP li convindria estabilitzar un president unionista i, per tant, obtindria concessions impensables per a un president independentista. Si torna el cove, potser hi haurà algun peix.

 

 

El PSC té zero credibilitat des que va donar suport al 155. Però ha fet la millor campanya del bloc unionista perquè ha presentat alguna proposta, ni que sigui per allargassar l'etapa autonòmica. I ha preparat el terreny fins i tot per al supòsit de derrota. No és poc per a algú que porta trenta-tres anys a la direcció del PSC.

 

Comentaris