Un Estat agressiu i vulnerable

"La crisi entre Catalunya i Espanya ja ha començat a passar factura a Madrid, que ha d'assumir una coacció unànimement qüestionada per la totalitat de la premsa internacional"

L'assetjament de la Guàrdia Civil a les institucions catalanes és un error tan colossal que fa l'efecte que als despatxos de Madrid es creuen la seva pròpia propaganda. Un cop de l'Estat que deixa molt tocada l'organització del referèndum de l'U d'Octubre, però que també mostra el tarannà autoritari i amenaçador dels que ocupen els despatxos de Madrid i, al capdavall, liquida el poc prestigi democràtic que li pogués quedar a l'Estat espanyol entre la societat catalana.

 

La crisi entre Catalunya i Espanya ja ha començat a passar factura a Madrid, que ha d'assumir una coacció unànimement qüestionada per la totalitat de la premsa internacional. L'Ibex-35 mostra símptomes clars de patir una desconfiança creixent per part dels inversors i la prima de risc espanyola s'encareix en un estat que deu l'equivalent al 100% del seu PIB. Ningú no es creu la tesi oficial del govern espanyol, que haurà d'afrontar un daltabaix de proporcions encara difícils de determinar.

 

 

La confrontació ha entrat en la fase definitiva. Tot és molt incert encara, però queda clar que la feblesa del règim del 78 el fa enormement agressiu... I vulnerable.

 

Comentaris