El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
UN DIARI D’ESTIL TRINXERAIRE
  • CA

El diari El País és d’ideologia socialista. Res a dir, faltaria més que una empresa privada no pogués tenir les tendències que consideri oportunes i afavorir amb els seus articles un determinat partit polític sempre i quan aquests escrits continguin o bé opinions personals, o d’altra banda dades certes i comprovables.

Per això la informació que sortia ahir sobre la conversa que va mantenir Felip Puig (Secretari General adjunt de CDC) a través del telèfon cel•lular em va deixar estupefacta.

Aquest diari publica que a l’Horta de Sant Joan, abans d’ahir durant el desgraciat incendi, el senyor Puig va pronunciar aquestes paraules parlant per telèfon amb no saben qui: “aquest sinistre serà útil per tapar l’èxit del finançament”. Qui trasllada aquesta presumpta frase del secretari general de CDC és un alt càrrec de la Generalitat i un diputat del tripartit el nom dels quals queda en l’anonimat.

Un mitjà seriós mai de la vida pot publicar informacions anònimes, i menys, si aquestes informacions estan en boca de polítics que formen part d’un govern. Són representants i servidors de la cosa pública i com a tals estan obligats a ser transparents i fer-se responsables de les seves paraules. Per què no ho fan? Com és que tiren la pedra i amaguen la mà? Doncs perquè aquesta suposada frase no va ser pronunciada mai, i el diari que se’n fa ressò cau en la pitjor de les pràctiques periodístiques: fer de trinxeraire, o sigui carregar-se el seu ofici i dedicar-se a pràctiques molt poc recomanables i que mai farien les persones honestes.

El segon aspecte que em deixa perplexa és el poc senderi de qui escriu la notícia; s’ha de ser absolutament ignorant de la realitat política de Catalunya com per atribuir l’expressió “èxit del finançament” a en Felip Puig qui no ha parat de fer declaracions radicalment contràries sobre el grapat de diners que han llençat per sobre d’una Catalunya maltractada dirigida per uns personatges indignes dels seus interessos i tanmateix desmesuradament hàbils a l’hora de fer genuflexions davant Zapatero i el govern espanyol.

Finalment donant-hi voltes he arribat a la conclusió que ningú és tan cretí a la redacció de El País com per cometre aquest error (afegint que el desastre del finançament és tan obvi que diumenge passat el PSC anava repartint globus a la mainada de totes les platges, cosa absurda si aquests diners que no arribaran fins al 2012 fossin una solució tan meravellosa per la crisi del país).

El que ha passat és que en aquest mateix intent de mantenir com a bo un pacte que incompleix amb l’Estatut, nerviosos i frisant per no perdre la possibilitat del tripartit III, llencen una falsa filtració aprofitant un tema tan dramàtic com és aquest terrible foc que ha portat quatre valents a la tomba.

Per què un diari es presta a aquesta pràctica nefasta en un cas com aquest? Tan necessiten les subvencions i prebendes del govern de Madrid que llencen la dignitat als gossos i no respecten ni els morts?

Que no veuen que l’efecte que produiran és justament el contrari, afeblir més el tripartit? O, vés a saber si precisament és això el que pretenen…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa