UN CAS D'HIPOCRESIA

"M'indigna l'actitud del govern navarrès. Avorteu, però lluny, que no ho vegi jo"

Al rei Balduí de Bèlgica li van presentar per signar una resolució del Parlament que aprovava l'avortament. Com a rei no podia intervenir de cap manera en les decisions parlamentàries, i va abdicar com a rei. La persona que feia les seves funcions va signar, i a l'endemà Balduí es va tornar a nomenar rei. Balduí era un hipòcrita. Si la llei anava contra els seus principis, havia d'abdicar, però no fent la trampeta de fer-ho només un dia, perquè aquella llei que li repugnava era vigent quan va reingressar l'endemà.

El govern de Navarra ha fet una cosa encara pitjor: com que no li agrada la llei de l'avortament (que amplia el temps de 14 a 16 setmanes d'embaràs), ha decidit pagar els avortaments, per no contradir la llei, però enviar les dones a Euskadi, concretament de Donòstia i Bilbao.

Em pregunto per què aquesta llei ha aixecat tanta polseguera, car només és una ampliació de l'anterior, i sobretot perquè és una llei segons la qual les dones que avorten ni els seus metges no van a la presó; en cap lloc incita, aplaudeix o santifica l'avortament. Es limita a afrontar un problema social i, si fins fa pocs anys les dones amb nacionalitat espanyola anaven a avortar a Londres o Amsterdam, ara ho poden fer a casa seva i a més a càrrec de la Seguretat Social.

Però al marge d'això m'indigna l'actitud del govern navarrès. Avorteu, però lluny, que no ho vegi jo; és com el pare acomodatici que diu: "Noi, en casa ni una gota d'alcohol", sabent però que el fill s'emborratxa cada dissabte amb el celtibèric "botellón".

La cosa però té un aspecte divertit: per què han triat les autoritats navarreses clíniques d'Euskadi? Resulta que l'esquerra i els nacionalistes navarresos diuen sempre que el seu país és Euskalerria, hi compresa Navarra, per tant, poc poden protestar perquè aquestes dones de fet no surten del seu país.

Sé que et tema de l'avortament aixeca passions, i tanmateix, els drets del fetus no existeixen, ni hi ha cap codi on s'incloguin altres drets que els de la mare, car el fetus no té vida pròpia. Igualment, quan una dona avorta sense voler-ho, el fetus no és batejat ni enterrat cristianament, és a dir que la mateixa Església el considera un projecte, però no una persona.

En qualsevol cas, les maniobres del govern navarrès són pura i simple hipocresia. Això no ho castiga la llei, però és que hi ha molts, i alguns d'elevadíssimes posicions, que encara no han après la diferència entre delicte i pecat (de qualsevol religió). Són teocràtics sense saber-ho, ai, las!

 
 

Comentaris