Un alcalde que no ens falli

"Quina i quanta força cal per doblegar la voluntat d'un estat membre de la UE i de l'OTAN que, a més, està dirigit des d'una visió quasi religiosa de la seva pròpia integritat territorial?"

Des de la Gran Frustració de la tardor de 2017, dins l'independentisme s'han anat covant reflexions i anàlisis molt diverses, però simplificant una mica –no massa– es poden agrupar en dues. La primera, molt minoritària però hiperactiva a les xarxes socials, és la que pensa que la no consecució dels objectius va tenir a veure principalment amb la manca de determinació de la direcció política del moviment. Segons aquesta anàlisi, tot se'n va anar en orris o bé per la covardia o bé per la traïció i/o l'engany d'uns polítics "processistes" que mai no van voler la independència i van maniobrar pels seus interessos personals o partidistes. O que, directament, "es van cagar a les calces". 

La segona, molt majoritària com demostren els resultats electorals des d'aleshores (eleccions al Parlament 21D i eleccions espanyoles 26M), és la que ha arribat a la conclusió que si no es va tombar la paret no va ser per manca de voluntat ni de valentia sinó perquè, a l'hora de la veritat, es va imposar la relació de forces realment existent. No només la que hi havia entre l'independentisme i l'estat, que sempre serà desfavorable al primer, sinó sobretot la relació de forces dins mateix de la societat catalana. És la part de l'independentisme que, després de la Gran Frustració, ha tingut la valentia de fer-se aquesta pregunta i d'intentar-la contestar: quina i quanta força cal, dins de Catalunya, per doblegar la voluntat d'un estat membre de la UE i de l'OTAN que, a més, està dirigit des d'una visió quasi religiosa de la seva pròpia integritat territorial?  

 

La valentia d'intentar contestar-la constructivament, és clar. És a dir, fent la llista de les coses concretes que ens van faltar, i posant-se a treballar per posar-hi remei. Si a l'octubre de 2017 totes les organitzacions empresarials del país i els dos grans sindicats catalans (els que poden para les fàbriques) van treballar activament perquè no es consumés la independència, doncs l'independentisme no té més remei que treballar, com està fent, per manar en el màxim d'institucions empresarials i per guanyar les eleccions sindicals. És l’única manera que, quan arribi la pròxima tardor republicana, empresaris i sindicats pressionin per accelerar, no per frenar. Si a l'octubre de 2017 s'hi va arribar amb la meitat de la població en contra de la independència, doncs s'ha de convèncer molta més gent encara de la conveniència i urgència de la ruptura amb el Regne d'Espanya. Si, a l'octubre de 2017, set dels alcaldes de les deu ciutats del país eren unionistes i van actuar en conseqüència, no hi ha més remei que conquerir electoralment la majoria de les grans ciutats del país. Si els dos grups mediàtics privats més importants i influents de Catalunya van posar tota la carn a la graella per impedir la independència, no hi ha més remei que construir grups mediàtics forts i líders que facin portades i editorials a favor en comptes d'en contra

I si a l'octubre de 2017 l'alcaldessa de la capital de Catalunya es va implicar a fons per frenar l'impuls de ruptura amb el Règim del 78, doncs se li han de guanyar les eleccions i substituir-la per un alcalde independentista que, a més de governar bé la ciutat cada dia al servei del 100% dels barcelonins, estigui al costat del Parlament i el Govern quan arribi el moment d’estar-hi. Demà només hi ha un candidat que pot fer-ho, que es diu Ernest Maragall. És l'hora de resoldre, votant, aquest punt de la llista de les coses que ens van fallar.

 

Comentaris (27)
La Gran Frustració Fa 8 mesos
Fer servir aquest qualificatiu serveix per saber què l'article no té cap valor. Estaven acostumats a articles més enraonats i equilibrats. Agafar la deriva partidista condueix a la pèrdua de qualitat analítica.
Votació Fa 8 mesos
Jo ja he votat i no he afavorit a la formació traïdora i butiflera que recomanes
Ramon Fa 8 mesos
A godós, fainés i cavistes, els és indiferent que el futur ajuntament sigui de la Colau amb els republicans de palanganers o de Maragall amb els pudents de palanganers. En tots dos casos òbviament amb el PSC a l'ombra i movent els fils. Però als pessebristes els és menys igual. Que també es repartiran els pessebres? Per descomptat. Però el repartiment de pessebres, tites, tites, variarà segons quin sigui l'alcalde ara i, més encara, si ja després es consolidés com sol passar amb aque
Ramon Fa 8 mesos
Maragall i Colau són exactament el mateix. Són clons. Idèntics. Fum i xerrameca pijoprogre amb Espanya i tot el capital botifler al darrere perquè l'alternativa és el nacionalisme català. Però hi ha dues diferències: Maragall pot captar més vots de Junts per Catalunya, que la Colau. Per això Espanya i l'empresariat que va moure la seu li fa tant la campanya. L'altra diferència són els pessebristes.
Ramon Fa 8 mesos
Per tal de captar vot de Junts per Catalunya, Espanya i l'empresariat botifler ha resetejat Maragall perquè digui la paraula independència. Però a partir d'aquest nit ja tornarà a no dir-la. A partir d'aquesta nit ja tornarà a rebutjar-la. A partir d'aquesta nit, per ERC els independentistes tornarem a ser "hiperventilats".
Si tan important és per ERC que Barcelona no torni a fallar a l'independentisme, hauria d'haver acceptat una llista única independentista Fa 8 mesos
I també a la UE. Imagina el missatge vers Europa i en P. Sanchez, d'uns partit Units en un objectiu comú, que guanyin totes les eleccions? Això s'ho ha carregat ERC. Encara més: poseu l'èmfasi en la necessitat de que bcn sigui indepes, però acabaran pactant amb Colau, ex sòcia de PSC 155, abans que amb junts. Sr. Voltes, dubto que només una minoria pensi que el 27 O els va faltar determinació i UNITAT als polítics. La gent que conec té justament aquesta opinió.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT AMB E.R.C. A CARDEDEU POSEN UN CANDIDATO NO INDEPENDENTISTA PER ALCALDE DEL POBLE ¿ JA NO HUS QUEDEN INDEPENDENTISTES DE VERITAT AUTENTICOS ? Fa 8 mesos
Cal dir una Veritat ERNEST MARAGALL NO ÉS INDEPENDENTISTA , Sigue siendo un Socialist ser un independentista català i votar a ernsea Espanyol .No lo digo jo huba dir el mateix fa ben poc .SER UN INDEPENDENTISTA CATALÀ I VOTAR A ERNEST MARAGALL ÉS SER IDIOTA . Ja que voteu a un que NO TE RES DE INDEPENDENTISTA És un aprobechado LE Han ofresido vivir del cuento y claro a dicho SI ...
Votar en Graupera... Fa 8 mesos
és com llençar el vot a la paperera.
Boris Fa 8 mesos
La gent que voti el que li sembli. Prou de manipular amb el vot útil. Un altre cosa és que l'independentisme anés unit, però no ho està perquè ERC té com primer objectiu el poder autonòmic i municipal, uns patriotes....
partit trilerista o, el que està passant és prou seriós? Fa 8 mesos
A la bona gent, i n'hi ha molta, no li agrada que la manipulin. És una manca de respecte. Tu ja m'entens -i no ho dic per l'article-.
David Fa 8 mesos
Jo em pensava que llegiria un article d'opinió, però NO, només he vist propaganda electoral d'ERC. Sr. Voltas: m ha decepcionat.
Boris Fa 8 mesos
Allarguem el procés per fer nos més forts i cada cop més nombrosos incorporem gent que no creu però li agrada manar i remenar les cireres. Per això és ideal que Maragall el exponent màxim del PSC reconvertit sigui el batlle de la ciutat i fassi coalició amb la Colau, Això sí, jxcat a la oposició i així conseguirem la independència, segur, eh Voltas?
pere de manlleu Fa 8 mesos
Tota la meva família votaren al sr. Graupera. Son vots perduts? Si són vots perduts no serà pas per culpa nostra. De veritat crec que algú que estimi Catalunya i Barcelona, algú que hagi seguit el procediment de les primàries, no pot votar ni al Maragall ni a l'Altadi.
Ramon Fa 8 mesos
A sota n'hi ha una que deixa anar que qui no voti Maragall no és independentista. No recordo pertorbació comparable.
John Smith Fa 8 mesos
Eduard, tant de rotllo, per acabar demanant el vot per Maragall? Tota aquesta història l'has pensada tu, o te l'ha dictat el mossèn?
Quina ensarronada Voltas!!!!!!! Fa 8 mesos
Ens vols fer creure que el que treballa pel pont aeri, l’ibex el psoe vol Catalunya lliure????????? No cola. Si que som prous, si que som forts i mai ho aconseguirem si els liders esteu disposats a rebaixar expectatives i a trair el vot de la gent. VOTAREM PRIMARIES A MUNICIPALS. GRAUPERA A BCN I PUIGDEMONT A EUROPEES. SON ELS ÚNICS ESPAIS LLIURES NETS I TRANSPARENTS.
Ramon Fa 8 mesos
El mínim que hauria d'exigir-se a ERC és que demani perdó. Per tot.
MARAGALL, el PIJO TETE DE PORCIOLES, espanyolisme del GAL-LOAPA-FILELA, pecats venials pel mossen junqueras Fa 8 mesos
nomes un alcalde ho pot fer? Maragall del gal, de la loapa, del porcioles, es el teu elegit, un FRANQUISTA RECONVERTIT A LA SECTA RELIGIOSA DEL BEAT JUNQUERAS, l'amo i senyor de TV3 I CAT-RADIO, autentica vergonya i indignitat PRO-ERC? DEMOCRACIA O ERC, partit de miserables creguts, pocavergonyes i traficants amb els assassins del 155. MARAGALL ES COLAU, I EL TRIPARTIT DEL 155 COLAU-ERC-COLLONI ES UN FET. TRIPARTIT1, maragall, TRIPARTIT 2, ernest maragall, TRIPARTIT 3 tete maragall de PORCIOLES
Ariel Fa 8 mesos
En Andalucia gana siempre el socialismo porque hace cosas por la gente desde el tiempo necesario para verificarlo . Judios , todo para vosotros y no contaminarse . Independencia gratis .
Ona Fa 8 mesos
La base només s’eixampla desobeïnt. Amb els obedients dialogants només hem eixamplat la repressió.
image/svg+xml