Un 'a por ellos' que no s'atura mai

"L'Espanya hereva del franquisme no té les mides preses del camp de joc internacional"

L'Estat mai en té prou. No va tenir prou amb les primeres declaracions dels presos polítics on renunciaven a la via unilateral i reconeixien que la declaració d'independència va ser simbòlica. No n'ha tingut prou amb imputar Artur Mas i diversos exconsellers i exalts càrrecs del seu Govern pel 9-N, sinó que ara ha sumat la Generalitat en la demanda contra ell. No en té prou tampoc amb què ETA reconegui el dolor causat, demani perdó i que -molt previsiblement- anunciï la seva dissolució definitiva en un parell de setmanes. I com aquestes, n'hi ha cinquanta mil i de tots els colors!

 

Així les coses, queda clar que l'objectiu de l'Estat és l'acarnissament contra tot allò que se surti de la "línia oficial". Madrid ho porta a l'ADN. I amb el procés sobiranista encara s'ha fet un pas més enllà: molts dirigents espanyols han decidit prendre-se'l com una qüestió personal. I d'aquí tanta ràbia i desproporció contra alguns dels líders socials i polítics de l'independentisme. El propi Artur Mas ho ha definit a la perfecció: ha acusat el govern espanyol de "prepotència" i ha qualificat la decisió "d'una vergonya més".

 

 

Queda clar. Es tracta només d'escarmentar el món sobiranista. De fer-li saber que no hi ha absolutament res a fer. Que contra un Estat que està disposat a tot, no pot lluitar cap moviment democràtic. Però atenció: la batalla s'ha deixat de jugar en camp espanyol i ha passat a jugar-se en l'internacional. Un camp al que l'Espanya hereva del franquisme no li té les mides preses.

 

Comentaris