El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un ‘a por ellos’ infinit
  • CA

A Jordi Borràs li ha caigut al damunt l'”a por ellos” i el “que nos dejen actuar“. El fotògraf d’El Món s’ha convertit, tristament, en un epíleg del seu propi llibre sobre l’U d’Octubre, el més venut el passat Sant Jordi i el que el president Torra li va regalar a Felip VI. La fotografia de Borràs, amb el nas trencat i ple de sang, és una més en una cadena de violències que intenten convertir una reivindicació democràtica i pacífica en inestabilitat al carrer.

 

Però encara més preocupant que l’agressió és que el policia nacional violent hagi decidit presentar una denúncia contra Jordi Borràs, intentant atribuir-li a ell la responsabilitat de les pròpies ferides. És una tàctica tan vella com les dictadures, però d’actualitat a l’Estat espanyol. Impunitat per a les agressions de l’U d’Octubre, impunitat per als guàrdies civils d’Altsasu, benevolència contra el guàrdia civil i el militar de la Manada… On hi ha un funcionari armat violent, allà està l’Estat per defensar-lo.

 

Veurem què passa amb aquest policia que pega un ciutadà indefens al crit de viva España i viva Franco. Perquè, com diu el llibre de Jordi Borràs, aquells dies duraran anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa