TV3, a la carta

"Resulta lamentable que Junts per Catalunya i ERC hagin situat una part substancial de la negociació en repartir-se, a la vista de tothom, els càrrecs dels mitjans públics catalans"

Entenc perfectament la dificultat extrema de les negociacions per formar Govern, amb presos polítics i exiliats, més la pressió asfixiant de l'Estat, d'una banda, i la perplexitat de l'opinió pública, que tendeix a simplificar els condicionants fins arxivar-los en l'interès partidista. Però malgrat tot això, resulta lamentable que Junts per Catalunya i ERC hagin situat una part substancial de la negociació en repartir-se, a la vista de tothom, els càrrecs dels mitjans públics catalans.

 

Aquesta lottizzazione de TV3 i Catalunya Ràdio forma part de la pitjor essència del règim del 78. A més, és estúpida perquè la direcció actual d'aquests mitjans ha demostrat ser perfectament vàlida per assumir un periode transitori que afrontés, d'una banda, l'amenaça Montoro -en forma de confiscació de recursos a través d'un nou càlcul de l'IVA- i, de l'altra, una reformulació del sistema de nomenaments que garantís una estructura autènticament independent. La CCMA necessita reformes profundes i una renovació que ha de venir de la mà d'un equip indiscutible i amb un suport polític i social tan ampli com sigui possible.

 

 

Els mitjans públics catalans són els millors i els més plurals, però només dins dels paràmetres de l'Estat espanyol. Els dissortats professionals de RTVE deixen tanta constància com poden de control pornogràfic que els apliquen, successivament, PP i PSOE, però això no és excusa. Com tampoc no ho és el hooliganisme rabiós de la major part de la premsa de Madrid. En definitiva, podíem haver començat la República per aquí i no ho hem fet. La inèrcia autonomista ho ha impedit.

 

Comentaris