TRIBUNA.CAT, EUSKADI I CATALUNYA

"Res no podria proporcionar més plaer a Juan Ferran i José Zaragoza que fer desaparèixer del mapa del temps de TV3 el perfil dels països de parla catalana"

Hom sovint s'entreté llegint les vinyetes còmiques dels diaris o bé, directament, comprant revistes satíriques. A Catalunya, un dels passatemps més entretinguts pels lectors ociosos és llegir l'antic altaveu oficial del carodisme, un pamflet anomenat "tribuna.cat". En els darrers anys, una de les constants d'aquest diari digital ha estat l'establiment continuat d'analogies entre el sistema polític basc i el món polític català. Així doncs, un article publicat aquest dimarts amb el títol "Catalunya no és Euskadi", devia deixar astorat a més d'un observador.

Si bé ningú es pot sorprendre davant l'enèsima envestida de Miquel Sellarès contra l'actual direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) –un partit fundat, entre altres, pel mateix Sellarès el 1974– la hipocresia que traspua l'article en qüestió no ens hauria de deixar indiferents: la seva tesi principal consisteix en afirmar que un possible pacte entre les forces nacionalistes espanyoles a Catalunya – la coalició PSC/PSOE-PP proposada per Mariano Rajoy a Barcelona aquest cap de setmana – és inconcebible i respon a un "debat estèril".

Entenc que tribuna.cat, dependent de les sucoses subvencions atorgades pel Tripartit, vulgui perpetuar l'existència de la nefasta coalició de perdedors encapçalada per José Montilla. Així doncs, mentre el tribuna.cat s'esforça a defensar, amb argumentacions rocambolesques, l'absurditat d'un possible pacte espanyolista a Catalunya, s'oblida de mencionar l'única raó que ha impossibilitat aquesta unió política: l'aritmètica parlamentària.

No tinguin cap mena de dubte que si PP, PSC/PSOE i, si calgués, Ciudadanos –en el paper de Unión Progreso y Democracia– sumessin suficients diputats, la coalició espanyolista a Catalunya estaria garantida. Res no podria proporcionar més plaer a Juan Ferran i José Zaragoza que fer desaparèixer del mapa del temps de TV3 el perfil dels països de parla catalana; no pas de bades, el "Foro Babel", precursor de Ciudadanos, va comptar amb un recolzament entusiasta de tots els "capitans" baixllobregatins i barcelonins del PSC/PSOE.

Així doncs, no es confonguin: PSC i PSOE són el mateix i responen als mateixos interessos. Recordin que les rebaixes estatutàries foren impulsades per Miquel Iceta i José Montilla i, en matèria nacional, José Montilla i Alicia Sánchez-Camacho comparteixen, fil per randa, els mateixos postulats. Mentre TV3 s'esfondra, Catalunya Ràdio esdevé portaveu de l'apparatchik socialista i els escolars malviuen en més de mil barracots escampats arreu del país, la gent d'Esquerra Republicana de Catalunya, desesperats davant la seva desfeta futura, es dediquen a contaminar el debat polític. Les hipoteques personals no haurien d'empenyorar el futur de Catalunya.

 
 

Comentaris