Ha començat el compte enrere. Després del que es va encarregar de filtrar oportunament el govern espanyol la darrera setmana l’aposta es redueix a saber si abans tindrem la retallada de l’Estatut o el desengany del finançament. Posats a fer, si el Tribunal Constitucional entrar primer en joc per beneir una interpretació oberta del text estatutari hi haurà molta feina feta també per la interpretació flexible del finançament que recull l’Etatut.

Tot és tant evident que els dissenyadors d’aquesta estratègia pensen que serem tant babaus de marxar de vacances i tornar amb més ganes d’oblidar que de plantar cara. L’únic pitjor a que ens vulguin prendre el número és que ens deixem.

A l’entrevista que avui publica Elsingulardigital.cat amb el president del Parlament, Ernest Benach, diu que la defensa del Estatut és una qüestió de país i que la seva defensa no és una qüestió exclusivament del partits i dels polítics sinó també de la societat”. En aquest sentit afegeix que “la societat civil catalana és molt potent, només cal que s’expressi més”.

Bé, doncs un cop s’arribi al final del compte enrere, i si la societat civil pren la paraula, només caldria esperar que les nostres institucions hi estiguin al costat i no mirin de diluir-la com ha passat en el passat més recent. Que una cosa és posar-se darrera la pancarta i l’altre defensar les mateixes posicions als parlament o a les reunions del consell executiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa