'Trash: ladrones de esperanza': La valentia dels més pobres

"Una sòlida mostra de que l'entreteniment més enèrgic pot anar de la mà de la crítica social frontal i compromesa"

Els seus noms són: Rickson Tevez, Eduardo Luis i Gabriel Weinstein. Ells són tres joves brasilers amb orígens difícils que acaben de posar-se davant les càmeres per primera vegada a la seva vida. És més, és la primera vegada que treballen com a actors. I ho fan amb una força i una autenticitat impressionants, convertint-se en el pols absolut de la nova pel·lícula del cineasta britànic Stephen Daldry: "Trash", una sòlida mostra de que l'entreteniment més enèrgic pot anar de la mà de la crítica social frontal i compromesa.

El responsable de títols com "Billy Elliot" (2000), "The Hours" (2002) o "The Reader" (2008) s'endinsa a les zones més deprimides de Rio per, sense obviar la tràgica cruesa que en elles habita, il·luminar amb vitalitat i esperança el fosc horitzó que conviu amb la pobresa extrema. I ho fa a partir d'un guió que, escrit pel també britànic Richard Curtis ("Notting Hill", "L'escurçó negre"), adapta la novel·la homònima de la novel·lista Andy Mulligan.

La història arrenca a un abocador d'escombraries, on centenars de persones intenten sobreviure amb el que troben entre les deixalles. Tres nens hi trobaran una cartera que ben aviat despertarà l'interès de les autoritats del país. Ells, convençuts de que els ha caigut quelcom important a les mans, es negaran a acceptar recompenses i amenaces i es convertiran en petits i grans investigadors enfrontant-se a perills i aventures increïbles.

És difícil imaginar res més encoratjador que la mirada heroica de tres nens que, criats entre escombraries, amb les mans brutes i una dignitat de ferro, s'enfronten sense gairebé vacil·lar a la corrupció i a la criminalitat política. Amb un ritme trepidant, crua i alhora molt tendre, "Trash: Ladrones de esperanza" és, sobretot una inspiradora i potent aventura cinematogràfica.

Trash: ladrones de esperanza
Títol original: Trash
Regne Unit, 2014
Direcció: Stephen Daldry
Guió: Richard Curtis (basat en la novel·la d'Andy Mulligan)
Actors: Rickson Tevez, Eduardo Luis, Gabriel Weinstein, Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura
Durada: 114 minuts

 
 

Comentaris