Trapero... i una merda!

"Junqueras diu que sí es va fer tot el possible per arribar a la independència i que es tornarà a fer quan hi hagi possibilitat"

Aquest dilluns comença la vista oral del judici contra Josep Lluís Trapero i altres comandaments dels mossos d’Esquadra. En els antecedents d’aquest procés i sense dubte condicionant el resultat, es troben d’una banda les seves declaracions en el judici contra Oriol Junqueras i la resta de membres del govern i de l’altra, les declaracions que Junqueras ha fet recentment en una entrevista que hem pogut llegir en el diari El País.

En aquell procés davant del Tribunal Suprem, Trapero va declarar com testimoni i per tant, amb l’obligació de dir la veritat. Aleshores va dir que la policia de la Generalitat sempre havia estat disposada a complir amb la legalitat vigent i que en cap cas havien secundat ordres referides a la declaració d’independència de Catalunya o desobeït les consignes dictades pels jutges i els comandaments de coordinació. En la seva qualitat de disposició d’armes, presentar-se així era determinant perquè per aquesta condició en ell l’acusació de rebel·lió podia tenir major versemblança.

En canvi ara les seves declaracions seran com inculpat i per tant té el dret a no declarar contra sí mateix, un dret constitucional que, traduït al llenguatge del carrer, significa que té dret a mentir. Com en aquelles altres declaracions ningú va contradir les seves paraules i les conclusions d’ advocacia de l’Estat i fiscalia no podien referir-se ni qualificar els fets sobre els quals ell va parlar, ara que li arriba el moment de la veritat, es pot afirmar que aquella testifical, que va fer després que el magistrat Manuel Marchena l’advertís que podia callar per evitar inculpar-se, l’afavoreix.

S’ha de dir, però, que la seva declaració ara hauria de ser idèntica a aquella, perquè sols així es pot allunyar de qualsevol mena de sospita: perquè si la variés, en alguna d’elles estaria mentint i per tant, o com testimoni no sortiria ben parat o com inculpat estaria tirant pedres sobre la pròpia teulada.

 

Tanmateix, per sobre de la seva estratègia, que en el fons corre paral·lela a la de la defensa de Melero per a Forn, on sense èxit va argumentar que tot havia estat una gran pantomima, arriba ara el “I una merda!” de Junqueras, un estil revelador de tantes coses i un contingut que, expressat per qui ja creu no tenir res a perdre, pot esdevenir letal com context social: Junqueras diu que sí es va fer tot el possible per arribar a la independència i que es tornarà a fer tan bon punt hi hagi possibilitat. Mala peça al teler per a la defensa de qui fou cap dels mossos en aquells dies de fúria i tampoc bon panorama per a les vies de solució que la classe política, extramuros de la presó, està intentant trobar.

 

Comentaris (17)
Ramon Fa 26 dies
A l'exili no hi tenim només persones concretes. També hi tenim la representació de la dignitat de Catalunya.
Ramon Fa 26 dies
I jo crec que, això, ja passa ara i més que passarà el dia de demà. Acabarà sent norma, que qui per exemple tingui de cognom patern Gutiérrez i de matern un cognom català, serà aquest darrer el que prioritzarà. Si ho fan els propis espanyols amb els cognoms acabats amb -ez (Zapatero, Rubalcaba, De la Vega), amb doble motiu ho farem els catalans!
Ramon Fa 26 dies
A sota algú sembla com que critica que hi hagi hagut catalans que s'hagin catalanitzat el cognom castellà. Doncs a mi em sembla molt bé, qui ho hagi fet. Tot el que sigui combatre fins revertir la castellanització que sofreix la nostra pàtria mereix l'aplaudiment. Però catalanitzar no implica necessàriament traduir. Hom pot agafar el segon cognom, el cognom que li vagui, etc.
Ramon Fa 26 dies
Per regla general les defenses consisteixen a dir-li al jutge EN CASTELLÀ i amb el màxim respecte que tot era simbòlic, que no van saltar-se cap legalitat espanyola, que res no havia set oficial, que no s'hi havia esmerçat ni un euro públic. Que tot era mentida, vaja. Però quan després els ho pregunta un periodista, si tot va ser mentida, llavors responen que "Y una puta mierda!".
ciutada del mon Fa 26 dies
Fart d'hipocrites Fa 1 día Tots dos personatges, Junqueras i Trapero, han defallit i trait Catalunya per afavorir els seus propis interessos. Tots dos han "confiat" en la "justicia" dels invasors del nostre pais. Ja s'ho faran. Ni oblit ni perdo, jajajaj d'on heu tret aquest tarat,sera el jordi suis, l'alexandre o mercenari cotalelo jaja, mare meua al segle 21 i parlat de identitats tribals quin cervell deu meu quin cervell, sort que els que pensen com aquest tarat a catalunya , son 4 i el de
Narcís ( per què elMón no posa ' columnistes ' , columnistes de debò .. o ens pren per no poc nombre d'espanyols ? ) Fa 27 dies
Ai, Senyor, quina llàstima de redaccions .. millor seria parlés de les mentides/ perjuris àdhuc exageracions sanguinolentes en comparances de testimonis empleats de l' Administració Pública d'aquest estat i sinó .. fer muts i a la gàbia ! PD : per a quina mena d'intel·lecte o/ i de consciència n'és aquest conjunt de mots ?
un tipo que vive en Tabarnia Fa 27 dies
en quant a la Sra, ja sabem de on ve i ha on va, pobres alumnes que le tenen que suportar amb les seus grans pensaments
Em sembla que amb Espanya no surt a compte "portar-se bé" després dels esdeveniments Fa 27 dies
Igualment et condenen, sigui quin sigui el càlcul que facis. Necessiten marcar paquet determinant culpables, ho fan amb el primer que troben, de preferència els caps, segons la seva logica. Per a ells trobar culpables = resoldre els problemes, en aquest nivell de consciència estan. No crec que es pugui resoldre parlant amablement amb qui té les armes i la força. Mentre no fem servir algun tipus de força (potser l'Europea?) no aconseguirem cap negociacio.
Santo Job Fa 27 dies
Us heu carregat a un bon policia amb el vostre fals procés cap a la independència. El vau forçar, ell va fer equilibris sense veure que no hi ha un sol politic català digne de crèdit, no va saber ser lleial al seu jurament al Rei i a la Constitució i acabarà a presó. Perdem els catalans. Un altre cop.
Català a Mallorca Fa 26 dies
Claro que sí wapi que direin a l,APM... Tot és culpa de voler la independència....que mentissin els alts comandaments de laa GC i la PN, que el set ciències del teu expresident, en Rajoy, no recordés ni com es corden les sabates, que el jutge fes i desfés com li sortia d, allà en el judici, això res, la culpa com sempre és voler la independència....quina genteta tenim x conviure-hi....curteta curteta....
Justicia a espamya? Fa 27 dies
I una merda. El més sorprenent és que gent del mont de la justícia vulgui fer passar com justícia aquests processos inquisitorials. Per això diem: justícia de merda.
PereB Fa 27 dies
Perque pensa la Nebrera que en Trapero canviarà la versio dels fets? Sovint el subconscient traeix els raonaments i posa en evidencia que la Nebrera no pensa en clau de veritat sino en clau d'estrategia, que ella aplicaria si estigues a la pell del Trapero. Pero aquest senyor esun "Senyor"..... no com la xerraire aquesta!
No entenc la "lògica" dels juristes, com és el cas de la Nebrera Fa 27 dies
Si quan com a testimoni deia la veritat i aquesta l'exculpava, per què ara ha de canviar el testimoni? i per què ha d'influir el que digui el Junqueres? Més aviat haurien d'estar preocupats el delos Cobos i la resta de criminals de la Guardiainsiví, per haver mentit en un judici i per haver orquestart un dispositiu que mereix ser jutrjat per crims contra la Humanitat. Si enlloc de tantes lleis, que si no els interessa reescriuen, estudiessin matemàtiques, potser la justícia seria Justíci
Victor Fa 27 dies
Si les coses són com dius, encara es demostra més que Espanya no és un estat de dret, per si no s'hagues demostrat prou. Que Junqueras anés seriosament a fer la independència de cap manera demostra que Trapero hi estés d'acord. Els fets d'aquells dies demostren més aviat el contrari. Els Mossos no es van posicionar al costat de Govern contra els cosos espanyols ni cap altra institució espanyola. Quin dret penal és aquell que et fa respondre pels fets dels altres ?
vendetta Fa 27 dies
este era el ke keria detener al gover pues a tomar pel cul home
Dret a mentir Fa 27 dies
Potser Junqueras ha exercit el dret a mentir -encara que no ho hagi fet davant d'un tribunal. Ens podem plantejar, això sí, si qui té dret a mentir davant un tribunal el té també en una entrevista de premsa quan l'entrevista incideix en quelcom que té a veure en allò per què fou jutjat.
Fart d'hipocrites Fa 28 dies
Tots dos personatges, Junqueras i Trapero, han defallit i trait Catalunya per afavorir els seus propis interessos. Tots dos han "confiat" en la "justicia" dels invasors del nostre pais. Ja s'ho faran. Ni oblit ni perdo.
Pau Fa 27 dies
Invsors dius!l'uuuunic invasor ets tú! Però del planeta Terra., feixista q ets un feixista!
Doctor Strangelove Fa 28 dies
Li hauríeu de catalanitzar el cognom, quedaria millor "Josep Lluís Drapaire. Recordo que alguns "líders" (per dir-ne alguna cosa) ho han fet. Doc.
un tipo que vive en Tabarnia Fa 27 dies
possem un docto que te l.amor com a cosa estranya, NOI L.HO TEU ES DE PSICOANALISTA, vols que et recoman,hi un estrella dels impossibles