Hi havia una vegada un escriptor que cada any, per Reis, donava llibres seus a una campanya de recollida de joguines. Però un dia es va trobar un voluntari que li va dir: què són això? Llibres? Nosaltres preferim joguines. I des de quan un llibre no és un bon regal per un nen? Li va preguntar, l’escriptor indignat.

Aquest escriptor es diu Jordi Sierra i Fabra , multipremiat, autor de 400 obres, moltes d’elles de litteratura infantil i juvenil, ha venut més de 9 milions de llibres només a l’estat espanyol. Qui no sé com es diu és el voluntari que li va fer el desafortunat comentari. Vull pensar que tenia un mal dia. Però en part gràcies a ell existeix Sant Jordi als Hospitals.

Perquè des d’aleshores, ara fa dos anys, Jordi Sierra Fabra va decidir que cada Sant Jordi aniria amb un grup d’escriptors als hospitals, a regalar llibres i a conversar una estona amb els nens que estan malalts. S’hi han adherit 5 centres hospitalaris. No tindran mai el ressò mediàtic dels jugadors del Barça que regalen pilotes i es fan fotos amb ells. Què hipòcrites que arribem a ser quan ens escandalitzem perquè els nens llegeixen tan poc!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa