Tot, menys el ridícul

"Sorprèn que el govern espanyol es cregui legitimat per exigir ajuda als partits independentistes catalans"

El govern espanyol es troba en plena campanya per aconseguir aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat, que ha pactat amb Podemos. I l'última gran idea és la petició que feia dijous la ministra i portaveu Isabel Celaá a ERC i PDeCAT: Que donin suport a aquests comptes. Entre els motius per fer-ho? Que seran "molt beneficiosos" per a Catalunya. Sorprèn que el govern espanyol es cregui legitimat per exigir ajuda als partits independentistes catalans. I també resulta increïble l'afany de dialogar sobre certes coses, mentre que d'altres no en volen ni sentir a parlar. A Dios rogando y con el mazo dando, que dirien els propis espanyols.

 

I mentre el govern de Pedro Sánchez encetava aquesta campanya, a les xarxes socials prenia força l'etiqueta #NoATot. Fa temps que el sobiranisme de base demana unitat. Fa anys, de fet. I ho va fer abans -i també després- del ridícul d'aquestes dues darreres setmanes al Parlament, on es va arribar fins i tot a perdre la majoria independentista que, per cert, havien atorgat els ciutadans a les urnes el 21-D.

 

 

El fet és que en aquest moments cal mostrar dignitat. Hi ha molts motius per no aprovar els pressupostos de l'Estat -o, almenys, per no fer-ho de franc-. Però d'entre els més rellevants n'hi ha dos: A Catalunya ja tenim experiència de promeses incomplertes per part de l'Estat; però, sobretot, no oblidem que el PSOE va votar a favor d'aplicar l'article 155 de la Constitució i de carregar-se durant mesos l'autogovern de Catalunya. Ara és quan és més important que ERC i el PDeCAT recordin aquella mítica frase de Josep Tarradellas: "En política es pot fer tot, menys el ridícul". Amén, president.

 

 

Comentaris