Tornen a aixecar la porra

"La modèlica transició espanyola, amb el seu monarca al capdamunt, es basa en la negació -si cal, violenta- dels drets democràtics"

Es tracta, pura i simplement, del retorn -etern, com l'Espanya que ells somnien- del vell projecte d'assimilar Catalunya. Castellanitzar-la en els usos i costums, en les institucions, en la llengua, en l'escola, en els mitjans de comunicació, en les manifestacions culturals. I, sobretot, en la política. La societat catalana té una percepció pròpia de si mateixa, no subordinada a unes classes dirigents madrilenyes que tenen poc a oferir més enllà de l'autoritarisme i la voracitat extractiva. Per això des del centre dreta del PSOE fins a l'extrema dreta de Vox amenacen, una i altra vegada, amb desballestar el que queda de l'autogovern català i passar a ser administrats, directament, des dels ministeris de Madrid.

 

La modèlica transició espanyola, amb el seu monarca al capdamunt, es basa en la negació -si cal, violenta- dels drets democràtics. Policies amb porres contra els votants de l'U d'Octubre, dissolució del Parlament de Catalunya, persecució i empresonament de representants electes, represàlies econòmiques de tot tipus... I ara, l'amenaça de la il·legalització i destrucció dels partits polítics que conformen la majoria de la representació popular no només al Parlament, sinó també a la immensa majoria dels municipis i institucions locals. Política? Policia.

 

 

Per això davant de l'amenaça total, màxima unitat. Els barons del PSOE que s'adhereixen a les tesis de Ciutadans, PP i Vox no distingeixen entre PDeCAT, ERC o la CUP. Ni entre Òmnium i l'ANC. Ni entre uns presos i uns altres. Ni tan sols entre Waterloo i Lledoners. O sigui que, simplement, no hi haurà opció intermèdia.

 

 

 

 

 

Comentaris