El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torna la pertorbadora "Purga"
  • CA

Torna la terrorífica cita anual: durant una nit, qualsevol activitat criminal -inclòs l’assassinat- és legal. Durant dotze esfereïdores hores, els hospitals tanquen portes i la policia deixa d’intervenir. Així, teòricament, es dóna als ciutadans l’oportunitat de “purificar-se” d’instints violents per la resta de l’any. Així, suposadament, és com el govern dels Estats Units ha aconseguit reduir la delinqüència. Però així també és com la indústria armamentística aconsegueix posar-se les botes i engreixar els comptes corrents en una sola nit. I també així és com els pobres cauen en massa. Ells no tenen recursos per protegir-se.

Si a la primera entrega (“The Purge”-2013) vivíem la nit de l’anomenada “Purga” des de la mansió d’una família adinerada, aquesta segona part trasllada l’acció als carrers, on la sensació d’indefensió i la tensió s’aguditzen; també gràcies a un potent nervi narratiu que millora considerablement el nivell d’aquesta entrega respecte el de la seva predecessora. La injustícia i les desigualtats socials prenen ara el protagonisme des d’un nivell més visceral. Ja no temem per la seguretat dels que habiten una mansió dotada de tots els sistemes de control possibles; ara som al carrer, amb els que no tenen on amagar-se; com els protagonistes de la cinta: un heterogeni grup de personatges que, liderats pel que s’erigeix com l’heroic i atractiu pilar del grup, intenten sobreviure a l’esfereïdora nit.

És cert que Anarchy: La noche de las bestias” aprofita més l’ al·legoria política en que es basa però encara no l’ allibera amb tot amb seu esplendor: l’acció segueix camuflant unes idees encara massa tímides. Esperarem la tercera entrega.

Anarchy: La noche de las bestias
Títol Original: The Purge: Anarchy (The Purge 2)
USA, 2014.
Direcció i Guió: James DeMonaco.
Actors: Frank Grillo, Carmen Ejogo, Zach Gilford, Kiele Sanchez, Zoë Soul.
Durada: 103 minuts
Web: http://www.anarchylanochedelasbestias.es/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa