Tolerància zero contra la intolerància

"El feixisme i la intolerància no es limitaran a combatre un o altre objectiu, sinó que els assetjaran tots en bloc"

Són temps de defensar drets que creiem conquerits. Temps d'haver de respondre a agressions com l'atac feixista que ha patit el nou centre LGTBI de Barcelona, una acció que, necessàriament, ha hagut d'implicar diverses persones i un mínim nivell de planificació. I un fet que demostra, una vegada més, que el feixisme i la intolerància no es limitaran a combatre un o altre objectiu, sinó que els assetjaran tots en bloc.

 

Per això és tan important que hi hagi una resposta coordinada i transversal del conjunt de la societat i dels partits i entitats que la representen. I això apel·la especialment l'àmbit de l'espanyolisme, que ha de desempallegar-se, d'una vegada per totes, dels grups i grupuscles falangistoides que orbiten al seu entorn. L'independentisme no té la culpa de l'ascens de Vox i encara menys de la radicalització del PP i Ciutadans, que han accedit a ser socis parlamentaris dels ultres a la primera ocasió en què ha estat possible. El nacionalisme espanyol no pot recloure's en la violència contra els animals (toros, caça...), el tradicionalisme catòlic i la fòbia contra els immigrants, els catalans i qualsevol col·lectiu que no compleixi els estàndars morals de la postguerra.

 

 

La societat catalana té prou consciència democràtica com per no mirar cap a una altra banda quan els nostres conciutadans són atacats per la seva identitat sexual o amb qualsevol altre pretext. De front, contra el feixisme. La resta és feina de la policia.

 

Comentaris