TERESA FORCADES

"Diuen que promou la teoria de la conspiració: però el que promou és la teoria del coneixement, de la presa de consciència i de la rebel·lió"

"Pau i bé", diu abans de res. També en els e-mails. La Teresa l'he coneguda enguany, arran d'un treball conjunt per a la Fundació Catdem, al qual malauradament no m'he pogut dedicar prou. Però la meva amiga monja ja va començar a donar senyals d'intel•ligència superior des de les seves primeres intervencions, i sobretot des dels seus primers silencis. La Teresa no feia vots, sinó que escoltava, expressava un respecte callat i només si era imprescindible intervenia. Tan dolçament com implacable.

La Teresa és la protagonista d'un vídeo a Youtube ("Campanas por la gripe A") que no només l'ha feta immensament popular, sinó que a més és una lliçó de comunicació audiovisual, verbal, gestual, científica i anímica. En aquest vídeo (6 peces en total) exposa de forma clara, fonamentada i formalment irrebatible el seu advertiment a tota la població sobre els riscos de vacunar-se contra la grip A en aquests moments, les incoherències de la OMS, els fracassos d'alguns laboratoris, els interessos existents en el món de la medicina i la sanitat, i la forma barroera amb què conceptes com "pandèmia" esdevenen de sobte quasi generalitzables a tota passa de grip. La Teresa convenç. I, malgrat les crítiques rebudes, no afluixa.

Hi ha un interès palpable en fer-la callar, o en desdramatitzar els seus seriosos advertiments: ho vaig comprovar fa poc en una tertúlia de ràdio, en què els representants dels mitjans amb més poder promovien justament la teoria de la calma, de l'odre establert i de la fiabilitat de les vacunes. Per a ells, les vacunes i els laboratoris són més infal•libles que el Papa. Però la Teresa, doctora en medicina, diu una altra cosa.

Diuen que promou la teoria de la conspiració: però la Teresa el que promou és la teoria del coneixement, en el bon sentit del terme. La teoria de la presa de consciència, de la rebel•lió, del punt necessari de desconfiança cap a les organitzacions internacionals i els grans laboratoris, per prestigiosos que siguin. La millor vacuna que podem rebre ara és la vacuna contra el pensament únic, contra l'embut, contra la tendència a marcar-nos a tots com a ovelles i a fer-nos passar pel tub de forma perillosa. La Teresa ens convida a obrir els ulls i a dubtar: no pas a dubtar de tot, sinó a dubtar de les esquerdes del sistema. Que n'hi ha. I finalment, ens convida a ser rebels. A ser transgressors.

Pau i bé, Teresa. I coratge!

 
 

Comentaris