Ni taules ni pretaules: mandat de l'1-O

"No pot ser que unes persones hipotequin les aspiracions del país per protegir una xarxa teixida a base d'interessos i de pors personalistes"

Diria que tothom estarà d'acord que d'una taula de diàleg entre uns representants autonòmics i uns representants estatals, no en sortirà la independència. Potser en poden sortir altres coses, però la independència segur que no. En realitat, no he sentit mai ningú dir el contrari. D'aquí, doncs, se'n pot extreure que la pretaula de diàleg catalana entre partits i entitats i la futura taula de diàleg entre el govern català i l'espanyol, no són iniciatives que tinguin com a objectiu fer la independència. Tampoc ho és, pel mateix motiu, el Sit and Talk del Tsunami, que és l'argucieta que es van empescar els partits per fer-nos creure que no és cosa seva sinó de la gent, això de bescanviar l'1 d'octubre per una consulta autonomista pactada amb uns interlocutors que ens maltracten i que no compleixen ni l'Estatut retallat.

És increïble amb quina descaradura han renunciat els dirigents i partits al mandat del referèndum, tant que van omplir-se'n la boca. Ara ja no en parlen i quan ho fan el buiden de significat per deixar-ne només les pelleringues folklòriques. No es pot apel·lar a l'esperit de l'1-O i alhora enretirar-li el caràcter vinculant, perquè tot el que va passar i tot el seu valor es deu precisament al fet que era vinculant.

De la mateixa manera que el Consell per la República intenta devaluar la Generalitat afirmant amb la seva pròpia existència que les nostres institucions no donen per alliberar el país, la consulta trampa que pretenen pactar amb el PSOE busca deslegitimar el mandat popular del referèndum, invalidar-lo i penjar-lo al museu de les oportunitats perdudes.

Esquerra, com que no té cap altra idea per a Catalunya que no sigui el seu pacte amb la suposada esquerra espanyola, com que no té res més a oferir, ha quedat políticament segrestada pel PSOE, rere barrots. JxCat tampoc ofereix cap alternativa. Si haguessin tingut el poder per fer-ho, haurien actuat igual que Esquerra, com van demostrar així que van poder amb la panera deluxe que van donar als socialistes amb el govern de la Diputació de Barcelona. Ahir, des del PSOE van amenaçar de votar a favor de retirar la immunitat de Puigdemont i Comín, però han insinuat que s'ho poden repensar, que queden molts mesos per a la votació europea. Com volent dir, farem una cosa o una altra segons com es portin Puigdemont i els seus col·legues convergents. Per tant, jugada mestra, l'estat ja col·lecciona segrestos de polítics i partits. I per tant d'institucions i d'eines de poder.

 

La política catalana no pot seguir arrossegant totes aquestes cadenes, no pot ser que unes persones hipotequin les aspiracions del país per protegir una xarxa teixida a base d'interessos i de pors personalistes. Com a alternativa, jo confio en una candidatura triada a través d'un procés de primàries obertes. Potser altres independentistes confien més en la creació d'un nou partit. No hi entro, però treballem per poder substituir aquests dirigents i les estructures que els formaten perquè no estan ni estaran en condicions de fer la part de la feina que els correspon.

 

Comentaris (19)
Narcís ( fins proper text ' repe ' .. quina manera de no fer, de no dir, res ! ) Fa 29 dies
L'autora no cal faci noves redaccions .. totes són idèntiques, ço és, malparlar de nostres dirigents sense donar cap eixida ! PD : i .. tururut viola !
Ramon Fa 29 dies
La mandanga de la pretesa "ciutadania del món" és un producte ideològic llançat al mercat pel sistema, llegeixi's Espanya, per reconduir i neutralitzar polititzacions catalanes no fos cas que caiguessin en terreny catalanista, nacionalista, sobiranista, independentista. Sabedors que en la contraposició nació espanyola versus nació catalana ho tindrien magre, els hi venen aquesta mandanga que permetria als burros que se l'empassen centrar-se en tota quanta collonada progre sense "contamina
Ramon Fa 30 dies
Els "ciutadans del món" no existeixen. Ni aquí ni enlloc. Ni ningú pertany al món sense passar abans per llur nació (encara que en renegui). Ni hi ha cap lloc del món on es reconegui la tal pretesa ciutadania. Tots ho sabem, de què va la mandanga. Però n'hi ha de tan burros que, a més de dir-se'n, realment s'ho creuen. Però com també hi ha qui es creu Napoleó.
Ramon Fa 30 dies
Ho torno a dir: podríem reconvertir la lluita independentista en una lluita contra el canibalisme. Llavors no seríem el 80% de la població, no. Llavors arribaríem al 100%. ERC ha set el talp del procés des del minut 1. Maleït sigui el moment que vam picar l'ham de creure'ns que havien canviat.
Ramon Fa 30 dies
Més val alguna gent per poca que sigui defensant la nació catalana que molta més gent defensant una Catalunya castellanitzada.
Ramon Fa 30 dies
Intenten inhabilitar un altre president de la Generalitat en actiu... i el molt, molt, molt miserable Tardà twiteja: "No aconseguirán impedir la investidura!". La investidura de Pedo Sánchez ja s'entén. O sigui això és el que el preocupava. S'ha de ser fill d'instagramer. I ara, què? Ara que ja hem perdut tota la força, ara que ERC ha trinxat tota la força exterior, què recontracony hem de negociar? Això era abans, republicans fills d'instagramer!
Ricard Fa 30 dies
Ara m'agrades !
ciutada del mon Fa 30 dies
Sort encara de la Bierge, l'Espot i en Xavier Roig. Potser m'oblido d'algun altre. La Bierge i l'Espot desemmascaren cada vegada la vergonya dels nostres dirigents i partits polítics independentistes. En Roig burxa més profund i encara fa més mal a tots aquests idiotes.jajajaaj, si sort si quan es presentin treuen UN Esco o DOS,de 135 eh et deixas la orriols junts omplirien mes o menys un trolebus I no molt gran jajajjaaj, EN FI LO QUE ES DIU SEGONS ESQUERRA MAJORIA SOCIAL JAJAJAJAJAJAJA.
Jaja Fa 30 dies
Ho diu ella que cobrava d’una fundació convergent! Ara, a aquestes alçades tot es posible!
ForaElsEspanyolsDeLaWeb Fa 30 dies
Sort encara de la Bierge, l'Espot i en Xavier Roig. Potser m'oblido d'algun altre. La Bierge i l'Espot desemmascaren cada vegada la vergonya dels nostres dirigents i partits polítics independentistes. En Roig burxa més profund i encara fa més mal a tots aquests idiotes.
David. Fa 30 dies
Tot el Procés ha estat un bluf. Això és obvi. I ara veient com els votants d'ERC donen suport a rendir-nos, i veient com la Generalitat (Buch, Torra) fa que els Mossos actuin com la PN espanyola veig que l'independentisme real torna a ser una cosa residual com als anys 80.
¿Mandato? Fa 30 dies
¿Qué mandato? Si participó 43.03%. Deje de hacer demagogia. Pero está bien que con su artículo por fin confirme que no se puede dialogar con nacionalistas que están tan fanatizados con la independencia que no pueden pensar otra cosa. Ni un nuevo partido único como busca usted (y Mao, Hitler, Franco, Lenin, Stalin...) va a poder cambiar y reescribir la historia que ya ha pasado.
Rajoy va governar amb el 34% Fa 30 dies
I la majoria de referendums igual. Els que boicoteijen el proces democratic despres no es poden queixar dels resultats.
ciutada del mon Fa 30 dies
efectivament , tu la orriols, el espot and family, us presenteu amb les vostres teories, i a veure dues coses primer si ompliu un autobus o trolebus jajajajajaa, i segon si treieu amb sort un parell de escons de 135, o be cap com fins ara jajajajajaajja aixo 0'00000000 aixo es diu democracia astrid, ah i el 52 per cent dels catalans entre els que m'hi conte no volem la independencia de catalunya, som federalistes o autonomistes.-, a veure si us entereu.
Doctor Strangelove Fa 1 mes
Però de quin mandat parla? No veu que els que són a la presó diuen que va ser una escenificació? No veu que aleshores sí que tendria sentit empresonar-los, i per tant no fer el paperina demanant la seva llibertat? No veu senyora que vostè té la lògica d'una criatura de P3? En fi, per desgràcia aquest és el nivell de l'independentisme: un frau intel.lectual i hiperventilat. Doc.
Narcís ( a què hi juga l'autora? sigui clara .. digui sortim tots al carrer a defendre'ns de la força bruta d'aquest estat, estat aliè del tot .. sinó deixi de buscar les pessigolles de manera tan barata ! ) Fa 1 mes
Ras i curt : 1. si nostres representants/ nostre Govern diu ser com diu i, així conseqüentment, la Generalitat .. perquè malparla del Consell per la República, quan justament hi és per les pressions i devaluació que sofreix aquella ? i 2. Diu de candidatures .. procesos oberts .. primàries .. . . . per a aconseguir què, quina cosa, que ens torni a maltractar, mortificar, botxí mitjançant prevaricació tirana?
Tota aquesta gent no està disposada a defensar la democracia i el mandat de les urnes Fa 1 mes
s’enten que no vulguin pagar el preu de defensar les, per la mateixa raó no poden estar al devant i han de dimitir . S’han de fer noves eleccions a on els que estiguin disposats a fer ho puguin ser escollits. Ara ja no poden dir que la gent del carrer no està disposada a defensar les amb tantes vegades com s’ha demostrat que sí.
Carles Fa 1 mes
Àstrid, subscric plenament el que dius, aquesta colla no ens portaràn mai la independència, ni l'han volguda mai tampoc, el que sí faràn és fregir-nos a impostos a tots plegats, com ja han començat a fer, perquè el dèficit fiscal ni es toca ni s'en parla, no fos càs que s'enfadéssin els seus còmplices esquerranosos de pa sucat amb oli.
Ferran Fa 1 mes
Jo també trobo que els partits no estan a l’alçada, que s’han venut per por, per interès o per les dues coses i que cal un partit nou no autonomista que tingui com a objectiu únic la independència, com un SNP (Scottish National Party) català.
Primaries per començar Fa 1 mes
pero si la gent continua votant els mateixos partits hereditaris de la transició no anirem enlloc. L’hi falta molt rodar ge a la gent per entendre aixó. Hi ha principis democratics que no es poden esquivar o interpretar com es vulgui, llavors ja no es democracia, es un nyap.
Federalista Fa 1 mes
Si etrid tu con el epot e ver si llegáis e un escaño o e dos de ciento treinta y cinco clero jejeje.
Pep Fa 1 mes
Totalment d'acord.Tant de caganers són els nostres dirigents polítics?..No hi ha cap polític al nostre país que ho doni tot pel seu país? (la norma normalitat en un país del nostre món que,així ,s'anomeni).