Tal com som

"Deixem de banda els polítics, l'opinió públic i la premsa espanyola, massa immersa en la batalla partidista com per servir-nos per analitzar la imatge que s'ha projectat i la lectura que s'ha fet del que ha passat al Parlament"

Les línies argumentals que més s'ha repetit en el debat del Parlament sobre la prohibició de les corrides de toros han donat voltes a si la qüestió partia de plantejaments animalistes o identitaris. Tant el Partit Popular com Ciutadans denuncien que el Parlament s'ha apuntat a la Iniciativa Legislativa Popular com una altre manera de marcar diferències amb Espanya i, conseqüentment, hi van votar en contra. De la seva banda Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya diuen que la prohibició no té res a veure amb la identitat i hi van votar a favor. Convergència i Unió i el PSC també han volgut evitar una lectura política, però tot i que els dos grups van donar llibertat de vot, uns van votar a favor d'eliminar les corrides en territori català i els altres es van posicionar en contra. Conscient de la lectura que es faria del resultat de la votació, el president de la Generalitat va sortir de seguida a fer una declaració per afirmar que el que ha passat aquesta setmana al Parlament no té res a veure amb les relacions entre Catalunya i Espanya. Excusatoi non petita, accusatio manifesta. Montilla sabia que des d'Espanya li retraurien que aquest tema també se li ha anat de las mans.

Deixem de banda els polítics, l'opinió públic i la premsa espanyola, massa immersa en la batalla partidista com per servir-nos per analitzar la imatge que s'ha projectat i la lectura que s'ha fet del que ha passat al Parlament. Repassant la premsa europea i la americana, tant la del nord com la del sud, hi ha una coincidència plena a llegir la votació en clau política i a presentar-la com una prova més de la voluntat de Catalunya i dels catalans de ser diferents. A partir d'aquesta constatació podem fer, com a mínim, tres coses: reconèixer que tenen raó, podríem riure per sota el nas i arronsar les espatlles o bé podríem preocupar-nos per la incapacitat d'explicar-nos o la impossibilitat de que ens entenguin. Tot s'arreglaria parlant més clar però som com som... encara que no hem d'oblidar que també som com ens veuen.

 
 

Comentaris