Supersticions ecologistes

"Com es pot estar en contra de l'impacte de la MAT i no tenir en compte el que causen aquests nous boscos de ferralla?"

Aquesta setmana l'ecologisme més tronat ha quedat descol•locat. El defensor de la nova economia basada en la defensa i el respecte del planeta, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat l'impuls a la construcció de do nous reactors d'energia nuclear a través d'un préstec governamental. Seran els primers reactors construïts des de fa trenta anys als Estats Units i Obama ha reconegut que serà una decisió impopular i polèmica, però ho ha justificat en el marc del seu pla de reducció de la dependència del petroli i per lluitar contra el canvi climàtic.

Molt més a prop, també aquesta setmana, el ministre d'indústria, Miguel Sebastián, ha dit en una compareixença al Senat que avui en dia tenir por de la energia nuclear és com tenir por dels eclipsis de lluna o de sol. Sebastián ha garantit la seguretat de totes les instal•lacions que hi ha a Espanya i ha afegit que amb el nivell de control existent es detecta immediatament qualsevol incidència per petita que sigui. El ministre també ha parlat del desenvolupament de les energies renovables i ha alertat de la seva limitació tècnica i econòmica, ja que es financen en gran part amb una prima sobre la factura de la llum.

Queda clar que a Catalunya hem decidit anar en contra direcció. D'una banda el president Montilla s'ha refermat en la negativa del govern a que es faci al municipi d'Ascó el nou cementiri nuclear. Però a més a més, el govern de la Generalitat manté la seva voluntat de trinxar paratges d'altíssim interès paisatgístic per continuar amb el desplegament de parcs eòlics, per una qüestió més ideològica que econòmica o tècnica. Com es pot estar en contra de l'impacte de la MAT i no tenir en compte el que causen aquests nous boscos de ferralla? Quin contrasentit i quants diners costarà d'aquí uns anys desmantellar-ho tot i mirar de recuperar les ferides que deixaran en el territori.

 
 

Comentaris