'St. Vincent': Brillant Bill Murray

"Amb una crida a favor de la tolerància s'expressa, malauradament, des dels tòpics més vistos"

Bill Murray. Ell és el centre absolut des del que graviten personatges i situacions massa comuns que, ingerint excel·lència amb la presència del brillant actor, se salven de caure en les rutines més previsibles.

Murray (que, de moment, ja ha estat nominat als Globus d'Or per aquest paper) construeix riques i infinites capes carregades de colpidora veracitat a un personatge complex i tràgic que, alhora, aconsegueix aportar constantment comicitat.

Ell és un home de tracte desagradable, bevedor i solitari. Més enllà, és un home trist i amb poques ganes de viure. I, encara una mica més enllà, podem trobar els motius de la seva amargor i, fins i tot, uns sentiments molt nobles. Aquests començaran a aflorar gràcies a la seva peculiar relació amb un nen molt vitalista que sap veure més enllà de les aparences. Perquè cercant una altra mirada al popular refrany, a vegades hi ha or allà on no rellueix. I aquesta és la idea que recorre aquesta benintencionada proposta, que amb una crida a favor de la tolerància s'expressa, malauradament, des dels tòpics més vistos.

Theodore Melfi
, fins ara curtmetratgista i realitzador publicitari i televisiu, debuta en el llargmetratge amb aquesta comèdia que també ha escrit. En ella, un sentiment de tendresa acompanya cada escena on, sempre al voltant del brillant Bill Murray (Lost in translation, Rushmore) uns actors secundaris solvents es converteixen en petits complements sense massa dimensió: el joveníssim i angelical Jaeden Lieberher en el seu debut com a actor de cinema; una continguda Melissa McCarthy (Bridesmaids, The Heat) a la pell de la desesperada mare del petit; i Naomi Watts (Mullholland Drive, The Ring) en un dels papers més còmics de la seva carrera.

Bones intencions, molts tòpics però, sobretot, Bill Murray. Amb majúscules.

St. Vincent

EUA, 2014
Direcció i guió: Theodore Melfi
Actors: Bill Murray, Jaeden Lieberher, Melissa McCarthy, Naomi Watts
Durada: 102 minuts 

 
 

Comentaris