Spain oddity

"Una càpsula política amb tots els personatges de l'auca madrilenya -rei, ministre, jutges i magistrats- en format de pessebre institucional i amb el jutge Llarena com a estrella resplendent de la galàxia del poder"

El règim del 78 viu dins d'una bombolla a Catalunya. Com la que han organitzat aquest dilluns a l'Auditori de Barcelona, una càpsula política amb tots els personatges de l'auca madrilenya -rei, ministre, jutges i magistrats- en format de pessebre institucional i amb el jutge Llarena com a estrella resplendent de la galàxia del poder. Ells s'han muntat una festa entre ells i s'hi han autoconvidat. Més enllà del mur de policia, la realitat del carrer. La protesta d'uns quants, l'hostilitat del molts i la indiferència de la majoria.

 

Políticament, Catalunya ja no forma del règim. La casa reial espanyola va haver d'emigrar de Girona i ja no queden voluntaris entre els alcaldes catalans per complimentar l'ostentositat del sistema. El jutge Llarena forma part de la llarga cadena que relliga les garrotades dels piolins, les amenaces de Felip de Borbó i els barrots d'Estremera. Per això aquesta vegada, a l'Auditori, no hi havia música, només exhibició de força i impunitat.

 

 

Van venir de la seva galàxia, van fer els seus rituals extraterrestres i se'n van anar dins la nau espacial. Només unes poques hores per deixar clara la supremacia de l'imperi sobre les colònies llunyanes... Spain oddity.

 

 

Comentaris