Som uns mimats

"Tant que volem la independència i hem tornat a comprar, un cop més, el discurs oficial de Madrid."

Què has fet tu per merèixer el millor equip del món? Què has fet per guanyar-te l'honor de ser fan del club més bestial del moment? Què et fa pensar que tens el dret de presumir dels èxits d'un grup de nois d'un talent incomparable? Per què assumeixes que et deuen alguna cosa? Que no només mereixes 8 lligues de les últimes 11, sinó que a més et deuen una Champions. A tu! Que no has fet res per poder exigir aquest prodigi. Un equip que ha escombrat el Madrid (el gran rival) de la Copa i de la Lliga la mateixa setmana. Que farà (molt possiblement) un doblet. Que ja el va fer l'any passat passejant-se a la final de Copa. Un equip que ha après a dominar els partits amb recursos nous i adaptats a l'edat dels jugadors. Perquè, no ens enganyem, és prodigiós que aquest equip ho hagi lluitat tot fins al final amb una mitjana d'edat de 30 anys. 

Però, tot i això, som descaradament cruels amb l'equip. El Liverpool ens va fer fora per un sol gol de diferència. Un. Que, de fet, vam tenir a les botes de Dembélé (o en un dels molts errors comesos a Anfield). Un sol gol que ens ha castigat com si el Barça hagués estat eliminat per un 4 a 0 global. 

 

Tant que volem la independència i hem tornat a comprar, un cop més, el discurs oficial de Madrid. Aquella cantarella que la Lliga i la Copa són competicions menors i que l'única cosa que marca l'èxit d'una temporada és la Copa d'Europa. I ho esbomben ells perquè fa anys que foten el ridícul a les dues competicions espanyoles. No són capaços de vèncer a la Lliga ni a la Copa i, per tant, s'han inventat això que si no guanyes la Champions la temporada està perduda. 

Al principi era, simplement, una estratègia comunicativa de Florentino Pérez que la premsa de Madrid va comprar amb els ulls tancats. Aquesta mentida ha tingut escletxes com quan Zidane va dir, en roda de premsa, que el torneig més important era la Lliga. Però som tan sòmines que, seguint el mantra madrileny, hem arribat a menystenir i esbroncar el nostre propi equip campió de la Lliga (i possiblement de la Copa) perquè ha caigut a semifinals de la Champions per un sol gol de diferència. Honestament, penso que no ens mereixem el millor jugador de la història.

 

Comentaris