El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sobretot que no llegeixin El Jueves!
  • CA

Els carcellers de Soto del Real han requisat a Raül Romeva un exemplar de la revista El Jueves perquè consideren que la publicació és “políticament incorrecta”. El sistema penitenciari espanyol considera que les persones que estan tancades a la presó només han de poder accedir a publicacions que concordin amb la correcció política del sistema. És ben significatiu que aquesta censura sigui a l’avançada, com a prevenció per a futurs continguts de la revista que les autoritats penitenciàries puguin situar fora de la correcció.

 

El Jueves té una llarga tradició de conflicte amb el sistema institucional espanyol. El cas més espectacular va produir-se en una data tan tardana com l’any 2007, amb internet del tot generalitzat. En aquella ocasió la Fislacia de l’Estat va decidir que la portada d’El Jueves -que ara es cotitza a 35 euros per a col·leccionistes- no podia ser vista per ningú perquè aquests funcionaris estatals opinaven que la caricatura era “denigrant” i “infamant”. Les imatges de la policia recorrent els quioscos de passeig de Gràcia segrestant la revista van definir perfectament la democràcia espanyola.

 

La diferència és que l’any 2007 ningú no podia veure una portada concreta i, ara, són algunes persones les que no en poden veure cap ni una… Si Charlie Hebdo va definir aquella República, El Jueves defineix aquesta monarquia.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa