L’espanyolisme no deixa de sorprendre’m. L’escandalosa actuació, per exemple, de Rita Barberà en el Cabanyal de València és impactant. No sols desobeeix l’executiu de Madrid, sinó les sentències dels tribunals, i com a ama del “cortijo” valencià, envia les màquines demolidores enmig de l’escàndol dels veïns i de la Plataforma “Salvem El Cabanyal”. A sobre ha fet declaracions acusant el govern espanyol de “sectari” i de “desviar i abusar del poder”. És que donya Rita se’ns ha fet independentista? Quines coses ens toca veure

¿Us en recordeu d’aquell aguerrit Manuel Pizarro, que no sols va impedir l’opa catalana sobre Endesa, sinó que va xulejar el Parlament català i va aconseguir una nova opa italiana –amb els aplaudiments de donya Esperanza Aguirre, que creu més “estrangera” Itàlia que Catalunya-. Cacao maravillao, el tio. Com a premi, el PP el va fer diputat, tot i que aquell braó contra els catalans es veu que l’havia abandonat com fan alguns desodorants. El seu paper va arribar a ser tan trist i gris que ell mateix ha dimitit. On és aquell braó? Només s’alimentava d’anticatalanisme?

Més meravelles de la política recreativa. Una senyora anomenada Rosa Díez, d’origen socialista, s’adona un bon dia que els “seus” no són prou anticatalans, i decideix crear un partit propi, Unión, Progreso y Democracia, que té com a únic punt del programa destruir la llengua catalana, doblegar als catalans i espanyolitzar Catalunya. És a dir, un partit lerrouxista. Amb l’agreujant que el verb de don Alejandro era força més fluït que el de donya Rosa. Doncs bé, ara fa uns pocs mesos, els militants catalans de Rosa Díez (qui, per cert, té molt bona imatge en les enquestes espanyoles), van dimitir en massa del partit, per la nul•la democràcia interna d’aquest, i perquè es veien engolits per Ciutadans per ordre de la mateixa senyora Díez. El partit ha quedat clarament desmantellat. Els espanyolistes catalans, pel fet de ser catalans, eren objecte del menyspreu d’aquesta senyora?

A sobre, Esperanza Aguirre declara en el Parlament espanyol, no en una revista del cor, que la trama Gürtel la va destapar ella. Li desitgem que no passi de destapadora oficial a imputada. Perquè la seva ascensió és tan meteòrica que la de Sarah Palin. I la davallada podria ser la mateixa.
Són rars, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa