Sobre com es manté la partitocràcia

"La millor manera de desacreditar la idea del naixement d’un estat català és donar les proves que tot seguirà igual."

Diu la veu popular que sempre és més difícil mantenir-se que arribar. És una afirmació exagerada? Si per valorar la certesa d’aquesta sentència ho fem a través dels nostres representants polítics, podem dir rotundament que sí. Mireu si no el poc que costa situar-se avui en primera línia dels que remenen les cireres del règim autonòmic del 80. Només cal saber grimpar dins l’estructura de partit. I tant se val que siguin independentistes, espanyolistes o universalistes, perquè la manca de biografia és una característica en la gran majoria dels seus protagonistes. Mai havíem sentit parlar d’ells fins que no ocupen un escó. És normal doncs que no existeixin les llistes obertes. No sabríem a qui votar.

Una vegada aconsegueixen entrar en el selecte club de la nòmina oficial, tots els seus esforços els esmercen en mantenir el càrrec com sigui. Si cal, hom fa tots els papers de l’auca. Els pactes postelectorals de la darreres eleccions municipals en són el millor exemple. Mantenir-se, mantenir-se i mantenir-se. Aquesta és la consigna. La paraula no té cap valor i el grau de cinisme per justificar segons quines decisions adquireix proporcions monumentals. Però com que fins d’aquí a quatre anys no tornen a haver-hi eleccions, ningú no se’n recordarà... pensen tots ells. Confien en la nostra curta memòria.

Potser Espanya pot tenir encara una certa corda per continuar fent aquesta política cada dia més degradada, però l’independentisme no pot seguir la mateixa línia. La millor manera de desacreditar la idea del naixement d’un estat català és donar les proves que tot seguirà igual.

La partitocràcia de l’independentisme del règim, conscient de les seves limitacions, aboca tots els seus esforços en intentar evitar que puguin sorgir noves personalitats amb un to i un estil polític que trenquin amb el clima de desmoralització i desconcert que viuen les bases del moviment. Si algú gosa presentar-se com a alternativa li diuen que divideix i resta vots, com si aquests fossin de la seva propietat. Fins i tot, s’alien per boicotejar a qui decideix parlar d’allò que ells no volen parlar. És això el que ha passat a Ripoll amb el Front Nacional de Catalunya, qui finalment ha aconseguit entrar al consistori del bressol de Catalunya a través de la regidora Sílvia Orriols. Totalitarisme processista.

 

Per mantenir-se són capaços de qualsevol cosa. Si cal, s’inclouen a les llistes electorals a familiars dels presos o preses de Soto de Real i Alcalà Meco, tot aprofitant el drama d’unes famílies per aconseguir un grapat de vots. Com que no tenen cap idea o discurs engrescador, només queda apel.lar al sentimentalisme de l’elector. No van més enllà de tòpics que repeteixen com a lloros. Quina revolució volem fer amb qui és incapaç de remoure l’ànima amb la paraula? O algú creu que el Twitter substitueix a l’eloqüència indispensable per guanyar-se la voluntat de la gent?

Per damunt de les acusacions que pugui rebre sobre dividir o perjudicar a l’independentisme, està sobretot el deure cívic d’intentar desemmascarar les contradiccions de qui vol viure políticament gràcies a la bona fe de l’elector. Seré criticat? Segurament. Però des de la unanimitat absoluta i sense fiscalitzar l’acció dels dirigents mai s’ha construït res de profit.

 

Comentaris (12)
Analó Fa 7 mesos
A si'uno la artecola mé entarasanta e leé dEspot. No se coanta sageara tendrá..ero Federalista á uno la mé feala. Norawena po lo crito. La paleteca tan pa lierá i representá r bolunto la sodeaana a trabá r manato. Ara bie, la sodeaana, ence solo sea pa biilá r cumplimiento dacaya, tien cațá alincindoi i manefețá e contino r bolunto suyo n la caye u one arga farta..ce sinó la paleteca lo suyo arán deuro.
federalista Fa 7 mesos
per comprendre el teu cervell racista xenofob supremacista i primari jordi suis brasileny, o d on cony estes visquent crec que vius a la vall d'hebron seccio salut mental sincerament, pero en fi,lo que no por ser cot es que deixes escriure aci a un malalt mental xenofob i racista les seues paraules vorejan el delicte d'xenofobia i si m'entere on viu aquest tarat directament el posare una querella pel delicte d'odi, anire a la vall d'hebron a a veure si el tarat jordi esta al pabello psiquiatr
Jordi (Català i Suís) Fa 7 mesos
Per comprendre el tarannà dels Espanyols cal analitzar llurs antigues colònies. Són els països en pau més perillosos del món. Menys desenvolupats. Els Espanyols hi deixaran gent i petjada. Una gran porqueria. I això és el que teniu a CAT i que malhauradament s'ha encomanat als Catalans.
Federslista Fa 7 mesos
Home el tarat,feixista racista i xenofob del Jordi Suis ha tornar,es veu que lo han deixat sortir del psiquiatric i ha dit vaig a tirar bilis odi i xenofobia,aprofitant que altre tarat com el espot ha dit bajanades entre els dos i el inefable cotalelo no omplin un autobús de seguidores,el trio de tarats cotalelo espot i tarat Suis tres merdas de persones i de humans, amb una vintena con a molt de seguidors
Jordi (Català i Suís) Fa 7 mesos
El complexe d'esclau o la Síndrome d'Stockholm és une de les tares psicològiques més misterioses dels Humans. Els Catalans la tenen massivament. No és pas l'atzar que els manté sota ocupació, colonització i esclavatge més de 300 anys per una nació tan repugnant com l'Espanyola. Perquè no és pas el Feixisme ni el Règim 78: Són els Espanyols !
Jordi (Català i Suís) Fa 7 mesos
Un de les grans vergonyes dels Catalans és la ignorància de llur única llengua nacional. Ignorància escrita i parlada. Setembre 1978. Decret d'obligatorietat de l'Ensenyament del Català a totes les escoles de CAT. 41 anys després el Catanyol i l'Espanyol dominen la terra catalana. Només cal veure els comentaris dels lectors. O passejar-se per CAT. O arribar al Prat.
Jordi (Català i Suís) Fa 7 mesos
Des del 1977 que em demano com poden els Catalans viure esclaus dels Espanyols. Com poden viure tranquil.lament a llur pròpia terra i sent obligats a parlar la llengua dels Estrangers, Ocupants i Colons Espanyols. Com poden viure sabent que els roben, insulten, maltracten i empresonen ? També és genètic i sembla que no canviarà pas.
Jordi (Català i Suís) Fa 7 mesos
Suite comentari precedent: ... al meu col.lega suís: són Espanyols. Em respongué que havia de tenir una orella molt fina. Pas du tout: se'ls veu de lluny. Quan arribaran prop de nosaltres parlaven espanyol. En realitat parlaven molt fort com fan la majoria de tercermundistes. És genètic.
federalista Fa 7 mesos
tu espot ni tan sols divideix la independentisme, els teus seguidors caben tots en un trolebus, i no molt gran jajajaja, no arribes ni a dividir al ja de per si dividit i minoritari independentisme, per aco treus 0 escons al parlament i 0 concejals al consistori jajajaja ni per dividir vals jajajjajaja.
El xollo. Fa 8 mesos
Una de les maneres de controlar la partitocràcia seria la limitació de tots els càrrecs polítics a un màxim de 8 anys , siguin alcaldes, regidors o parlamentaris. Això però no passarà perquè s'els hi acabaria el xollo a milers de vividors de la política.
Jordi (Català i Suís) Fa 8 mesos
No vaig saber res de l'afer Sílvia Orriols i m'ho he llegit ara i... dubtava entre fer-me un tip de riure o ... plorar de vergonya aliena. Riure de com de rucs són la majoria de Catalans de votar tota aquesta colla de galifardeus. I plorar perquè de tan rucs, passaran 300 anys més sota la bota dels Espanyols, "la racaille d'Europa", el pitjor d'Europa. Fa 20 anys a la National Gallery de London vaig veure arribar un grupet de gent. No sentia la llengua que parlaven però li vaig dir al meul
Francesc Fa 8 mesos
Portem 10 anys de procés aproximadament, em comés i cometrem més errors, això segur, però continuem avançant. Les veus independents sempre són benvingudes per senyalar allò que no funcioni, sigui el que sigui. Salut i República!
adolf Fa 8 mesos
Senyor Espot, com sempre estic totalment d'acord, i afegiria que la meritocràcia i capacitat son conceptes amputats per els partits polítics.