Si tu no hi vas, ells es queden

"Una participació baixa l'U d'Octubre retornaria Mariano Rajoy a la plàcida lectura del Marca"

Políticament, el problema més greu que ha d'afrontar l'Estat és que quedar-se a casa aquest U d'Octubre equival, en la pràctica, a donar suport a Mariano Rajoy, el PP i el sistema que els dóna -tan bé- de menjar. Cada amenaça de Soraya Sáenz de Santamaría, cada menyspreu de Mariano Rajoy, cada sortida de to de María Dolores de Cospedal són un emplaçament als catalans a què es quedin a casa, sigui per por o per convicció. Una actitud que es complementa perfectament amb l'odi d'Alfonso Guerra, els nervis de Felipe González o la fúria editorial d'El País. La passivitat de qualsevol ciutadà català serà utilitzada en benefici propi pel règim del 78 i l'Ibex-35. Cada vot de menys serà fet servir com a lubricant per a les portes giratòries i la impunitat davant la corrupció.

 

Fins i tot des del punt de vista de qui votarà no, una participació massiva és l'element imprescindible per esquerdar les barreres que impedeixen que el règim espanyol evolucioni cap a una democratització que porta quaranta anys de retard. Sense un toc d'atenció, seriós i profund, res no canviarà perquè ningú no en tindrà necessitat. Una participació baixa l'U d'Octubre retornaria Mariano Rajoy a la plàcida lectura del Marca.

 

 

Cada vot al sí equival a independència, efectivament, però també és cert que tots els vots del no impliquen canvi. Canvi profund cap a una Espanya plurinacional i republicanitzada. Quedar-se a casa és PP, és Susana Díaz, és Florentino Pérez... Si tu no hi vas, ells es queden. Com sempre.

 

 

 

Comentaris