Si no fan por, fan el ridícul

"La desconnexió ja s'ha produït, perquè ja no fan por ni a presidents, consellers, diputats, alcaldes... ni a la gent del carrer"

El Parlament aprova la Llei del Referèndum i el Govern en ple signa el decret de convocatòria de l'1-O. Hores després l'Estat ho suspèn tot. Sense matisos. Tot i així, l'endemà el Parlament torna a aprovar una nova llei de desconnexió: la de Transitorietat Jurídica, que és de nou recorreguda pel govern espanyol. I mentre aquest avisa els alcaldes catalans que no poden cedir espais per l'1-O i que han d'impedir iniciatives dirigides a la consecució del referèndum, més de 670 ajuntaments ja hi han donat el seu suport.

 

Sense por. Ni la majoria independentista del Parlament, ni el Govern ni els alcaldes en tenen, de por. Ho han demostrat en aquests darrers dies. Per si algú en dubtava. Però es que ja no fa por ni la Guàrdia Civil, que s'ha passat dos dies fent guàrdia davant d'una empresa d'impremta i escorcollant cotxes de treballadors -i d'empreses de la neteja!-. Por no; ridícul, molt. I en aquest context arribarem a l'11 de setembre, que es preveu del tot massiu, en vigílies de l'1 d'octubre i sota les contínues amenaces de l'Estat. 

 

 

La desconnexió ja s'ha produït. Ha arribat el moment en què ja no fan por, ni tenen cap efecte les seves amenaces a presidents, consellers, diputats, alcaldes i... tampoc a la gent del carrer. Ho demostren les més de 360.000 persones que ja hi ha inscrites a la manifestació de la Diada i les que previsiblement inundaran d'estelades els carrers del centre de Barcelona el proper dilluns.

 

"En política es pot fer de tot menys el ridícul". Aquestes paraules del president Tarradellas han estat citades aquest divendres pel portaveu del govern espanyol. Amén, senyor Méndez de Vigo.

 

Comentaris