Al mes d’agost li queden quatre dies, i sé que ben aviat trobaré a faltar algun petit plaer del bon estiuejant, com ara la manera de llegir el diari: sense pressa, i comentant després les notícies a la fresca. En canvi no trobaré a faltar la calor, ni alguna d’aquestes serps d’estiu que s’ha passejat entre les seves pàgines. Parlo de les notícies que s’estiren fins a l’infinit, donen voltes i voltes i s’allarguen innecessàriament. Com la polèmica per la manifestació contra una eventual sentència del Tribunal Constitucional contrària a l’Estatut .

M’he estat imaginant aquests dies la cara que deuen fer els membres del Tribunal Constitucional que potser, estiuegen també, i potser, també, llegeixen els diaris, morts de calor mentre estan meditant la seva decisió. I potser morts de riure. Si és que no l’han pres ja, aquesta decisió, que encara seria pitjor, per què simplement estant contemplant l’espectacle.

Em molesta que tant parlar de quan i com fer aquesta manifestació, entre tots plegats estem menystenint la nostra llibertat individual. La capacitat i el dret que tenim tots de sortir al carrer, si ens dóna la gana bé, i si no, també, per defensar les nostres conviccions, expressar la nostra opinió o manifestar la nostra protesta. Al final el què aconseguiran és que ens sentim manipulats i desmotivar-nos abans que arribi el famós dia de la manifestació, si és que al final hi ha manifestació, per què encara no hi ha data ni sentència i ja veurem què passa, si és favorable o contrària.

Falten quatre dies per setembre , i aviat podrem comprovar si aquesta serp d’estiu es mor, desapareix o continua amb el mateix protagonisme i la mateixa força.

A mi especialment em preocupa ara el retorn a la feina i el compte enrera per l’inici del curs escolar, el 14 de setembre, amb l’amenaça de l’epidèmia de la grip nova que ha anat també serpentejant tot l’estiu. Fins i tot s’ha parlat de la possibilitat -encara remota- d’ajornar la data d’inici de les escoles. Ja cal que estiguem preparats pares i mares de Catalunya amb nens en edat escolar per mantenir el cap ben fred, no caure en alarmismes innecessaris i que la serps al final es converteixi en un serial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa